3. jula 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vršac

Lidl u Vršcu do kraja godine?

Nemački „Lidl“, jedan od najuspešnijih trgovinskih lanaca prehrambenim proizvodima u Evropi, uskoro će početi sa radom u Vršcu na mestu stare klanice „Graničar“ (ugao ulica Nikole Neškovića (bivša Bitoljska) i Đure Cvejića).

Kako je najavila ova nemačka kompanija Lidl, do kraja godine oni u Srbiji treba da otvore 18 prodavnica, od toga je gotovo polovina, tačnije, osam, u Vojvodini.

Tačan datum otvaranja se čuva u strogoj tajnosti, ali je izvesno da će sve prodavnice biti otvorene ne samo istog dana već u istom minutu, piše b92.net

Koliko će maloprodajnih objekata tačno biti takođe nije potvrđeno, ali se očekuje da ih bude bar 10-ak.

Kako je već najavljeno, Lidl Srbija će u trenutku otvaranja prodavnica imati više od 1.500 zaposlenih. Najveći deo čine prodavci, više od 1.000 je zaposleno u okviru konkursa raspisanog u martu, od toga 300 u Beogradu i više od 40 u ostalim gradovima u kojima je bio raspisan konkurs. Pored zaposlenih u prodavnicama u više gradova Srbije, jak sistem podrške čine zaposleni u Upravnoj zgradi na korporativnim funkcijama i u Logističkom centru u Novoj Pazovi, koji je otvoren u junu.

Iako iz kompanije zvanično najavlju samo to da će prvi prodajni objekti biti otvoreni do kraja godine, više medija je u proteklom periodu najavljivalo da će se to dogoditi već u oktobru, piše b92.net.

Kompleks „Lidl“ prostiraće se na oko 20.000 kvadratnih metara. Činiće ga objekat supermarketa sa pekarom, objekat tržnog centra sa kafe restoranom i komercijalni objekat kompatibilne namene. Po Generalnom urbanističkom planu Vršca, zelene površine činiće najmanje 20 odsto parcele, a u celom kompleksu predviđeno je i 220 parking mesta.

Related posts

Radovi na putu Opovo – Debeljača u punom jeku

Nikoleta Dragaš

Letnje igrarije za mlađe i starije

Nikola Toadjer

Prevrnulo se vojno vozilo na putu Beograd-Pančevo, nema povređenih

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija