24. januara 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovin

Dečja nedelja 2018. u Kovinu

„Dečja nedelja“ je nacionalna manifestacija koja se tradicionalno obeležava u svetu i kod nas.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, u saradnji sa organizacijom Prijatelji dece Srbije donelo je Program Dečje nedelje za 2018. godinu, koja će se odvijati pod motom: „Moje je pravo da živim srećno i zdravo – za odrastanje bez nasilja“. Ove godine, Dečija nedelja je prilika da se skrene pažnja najšire javnosti na problem nasilja nad decom, a svi odgovorni akteri pozovu na čvrsto i umreženo delovanje u cilju nulte tolerancije prema nasilju i zaštite svakog deteta u našem društvu.
U saradnji sa svim školama i ustanovama, Opštinska uprava Kovin realizovaće i ove godine Program Dečije nedelje na lokalnom nivou. Pokrovitelj manifestacije je predsednica opštine, Sanja Petrović, koja svima želi uspešnu i veselu Dečju nedelju !

U nastavku, pogledajte Lokalni program po danima, a ovde možete videti i pojedinačne školske programe (očekujemo da nam pojedinačne programe dostave i škole koje to nisu uradile do sada, pa ćemo ih naknadno objaviti, s obzirom da je i 1. oktobar dan za medijske najave, prim. aut).

PROGRAM DEČJE NEDELjE 2018. NA NIVOU LOKALNE SAMOUPRAVE
Ponedeljak, 1. oktobar
Medijska najava svih pojedinačnih događanja u školama, kao i na zvaničnom sajtu Opštine, www.kovin.org.rs
Program edukacije protiv vršnjačkog nasilja, sa pozorišnom predstavom za učenike viših razreda osnovne škole i za učenike 1. i 2. razreda srednje škole:
Mesto i vreme – Centar za kulturu Kovin, od 11.30 do 13.00 sati
Učenike iz svih škola očekujemo na predstavi „Zato što te se plašim“.
Utorak, 2. oktobar
Aktivnosti i posete u saradnji sa različitim ustanovama i organizacijama, prema rasporedu koji organizuje svaka škola ponaosob.
Sreda, 3. oktobar
Mesto i vreme: Plato i pešačka zona u centru Kovina, od 10.00 do 13.00 časova
Događaj: „Trka za srećnije detinjstvo“
Učesnici: deca predstavnici svih škola i predškolci, prema satnici i propozicijama koje utvrđuju Crveni krst Kovin i predstavnici „Ustanove za sport“. Nagrade najuspešnijima uručiće predsednica opštine Sanja Petrović i predsednik Crvenog krsta Kovin, Prim. Dr Sveto Vukadinović.
Biblioteka „Vuk Karadžić“ organizuje poseban štand sa najlepšim knjigama za decu i mlade.
Sreda je i „Dan otvorenih vrata“, pa nastavnici mogu sa učenicima obići neke opštinske organizacije i institucije u periodu trajanja programa Trke – Opštinsku upravu, Komunalac, Centar za kulturu, Turističku organizaciju (lokacije u užem gradskom jezgru). Potrebno je najaviti to organizatorima na početku protokola, prilikom prijava, kako bi decu neko dočekao u tim ustanovama.
Četvrtak, 4. oktobar – Obeležava se Dan opštine Kovin.
Predstavnici đačkih parlamenata prisustvuju polaganju venaca kraj spomenika palim borcima (14.30).
Učenici sportisti aktivno će učestvovati u planiranom programu svečanog otvaranja novoizgrađenog objekta Sale za male sportove u Kovinu (15.00).
Deca mogu prisustvovati manifestaciji „Banatski fruštuk“ u centru Kovina (10.00).
Školama se prepušta na koji način i u kojim događanjima će uzeti učešće.
Petak, 5. oktobar
Prijem dece i vaspitača PU „Naša radost“ Kovin u Opštinskoj upravi.
Škole organizuju međusobne susrete prijateljstva i aktivnosti zacrtane pojedinačnim planovima.

Related posts

Mesni odbor LSV u Crvenoj Crkvi više ne postoji

Nikola Toadjer

Upoznajte duhovne centre Plandišta

Nikoleta Dragaš

Nastavlja se montaža solarnih stajališta

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija