26. avgusta 2019.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Dan Specijalne brigade: Uvek spremni da odgovorimo na izazove

U kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu danas je obeležen Dan Specijalne brigade i održana manifestacija Otvoreni dan. Posetioci su mogli da se upoznaju sa pripadnicima Specijalne brigade, naoružanjem i opremom.

Učenici iz pančevačkih osnovnih škola, kao i deca iz vrtića imala su danas priliku da sednu u vozila koja koriste pripadnici Specijalne brigade, vide naoružanje, slikaju se sa njima i saznaju kako da upišu Vojnu gimnaziju, po završetku srednje škole.

Brigadni general Zoran Veličković, komandant Specijalne brigade, podsetio je prisutne na aktivnosti realizovane u predhodnom periodu i rekao da je ova brigada uvek spremna za najveće izazove.

Na svečanosti su proglašeni i najbolji vojnik, podoficir i oficir Specijalne brigade za 2018. godinu.

Specijalna brigada formirana je 29. septembra 2006. godine preformiranjem i objedinjavanjem 72. specijalne i 63. padobranske brigade, kao i manjih delova 82. pomorskog centra i Protivterorističkog odreda „Kobre“.

Related posts

Jutros u Vršcu registrovan zemljotres

Mica Milakov

Mediteranska bašta Ilića na Margiti

Luka Tešanović

Heklanje u susret 8. martu

Luka Tešanović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija