26. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije Vesti

„Ethno.com“ u subotu i nedelju

Muzički festival „Ethno.com“ održaće se u Pančevu šesnaesti put, 28. i 29. septembra u organizaciji Kulturnog centra Pančeva. Umetnički direkor festivala, Filip Krumes, odabrao je 2 koncerta i muzičku predstavu koji na najbolji način sumiraju domaću world music scenu.

Prve večeri „Ethno.com” festivala nakon ceremonije svečanog otvaranja, nastupiće dva sastava: duo Nebojša i Bojana Brdarić i grupa „Belo platno“. Drugo veče festivala rezervisano je za predstavu „Josef i njegova braća“ u izvođenju Hora „Braća Baruh“ i sastava „Shira U’tfila“, uz naraciju Vanje Ejdus. Nebojša i Bojana Brdarić se od detinjstva bave i neguju tradicionalnu muziku sa teritorije Balkana.

Druge festivalske večeri od 20 sati publika će imati prilike da uživa u posebnom scenskom spektaklu, mjuziklu „Josef i njegova braća”.

“Ethno.com” festival je posvećen istraživanju i prezentovanju autorskih vizija tradicionalne muzike naših najznačajnijih muzičara, ali i promovisanju umetnika posvećenih izvođenju narodne muzike u njenom autohtonom obliku.

Related posts

Paketi za zdravstvene radnike na Vaskrs

Katarina Popović

Stefanović otvorio novu zgradu za vatrogasce Lazarevca

Nikola Miloševski

Pančevačka deca o trošku Grada na Divčibarama

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija