28. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

„Putovanja tri objektiva“ u Beloj Crkvi

Tomislav Peternek, Goran Kukić i Igor Mandić, u izložbenom prostoru „Bele galerije“ predstavili su deo svoje bogate fotografske kolekcije. Izložba pod nazivom „Putovanja tri objektiva“,prikazuje doživljaje autora sa putovanja širom sveta i atipične svakodnevne situacije.

Fotografije Tomislava Peterneka, nastale u periodu od više decenija, beleže zanimljive i neočekivane situacije iz svakodnevnog života.
Dela Gorana Kukića nemaju jasnu dvodimenzionalnost i vremensku odrednicu. Prikazane su refleksije u različitim izlozima širom Evrope. Kroz celinu realnosti, fotografije prikazuju i ono što je čulnoj realnosti nevidljivo.

Fotografije Igora Mandića su kolekcija doživljaja trenutka sa različitih kontinenata – od totalne pustinje do najnaseljenijih mesta na svetu. Kroz fotografije , Igor teži nadrealnosti realnih scena.

Izložbu je otvorio Ljupče Stanković, član Opštinskog veća opštine Bela Crkva resorno zadužen za turizam i kulturu.

“ Projekat Putovanja tri objektiva, prati našu priču koja traje već dve godine u Beloj Crkvi,a to je da pored održavanja kursa fotografije, organizujemo ovakve izložbe renomiranih fotografa u cilju popularizacije fotografije i edukacije mladih belocrkvanskih fotografa.”- rekao je Stanković.

Izložba fotografija trojice majstora, traje do 02 oktobra i svakako bi trebalo naći vremena za razgledanje ove nesvakidašnje postavke.

Related posts

Velikogospojinski dani u Crepaji

Nikoleta Dragaš

Učenici Brankove škole – #ostanikodkuće

Zorana Stekovic

GARAŠEVIĆ: Kovačica je jedno veliko gradilište

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija