24. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

U RPK prezentacija o dodeli sredstava za privlačenje direktnih investicija

Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Južnobanatskog okruga i Regionalna prazvojna agencija Južni Banat u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije organozovali su prezentaciju „Dodela sredstava podsticaja za privlačenje direktnih investicija“. Prezentacija je bila namenjena svim pravnim subjektima sa sedištem u Republici Srbiji.

U prostorijama Regionalne privredne komore Srbije Pančevo organizovana je prezentacija pod nazivom „Dodela sredstava podsticaja za privlačenje direktnih investicija“. Prema rečima Mirjane Aleksić, savetnika za investicije, sredstva su namenjena za obavljanje nove poslovne delatnosti, proširenje postojećih kapaciteta, proširenje proizvodnje na ove proizvodne procese i to u celokupnom proizvodnom sektoru, kao i u sektoru usluga međunarodne trgovine.

Prisutni na prezentaciji su bili informisani o uslovima koji su neophodni za dodelu podsticajnih sredstava, objasnila je Mirjana Aleksić.

Visine sredstava zavisi od opštine ili grada u kom se investicioni projekat održava. Mirjana Aleksić kaže da ukoliko grad spada u grupu razvijeniji gradova, onda će visina podsticaja biti niža.

Poziv je otvoren do utroška sredstava.

Related posts

Vučić:Dobar sastanak sa Varheijem, hvala na podršci

Mica Milakov

Predsednik PS, Vulin: Nije sramota biti bolestan, sramota je što se svi mi pravimo da su gadosti terapijske zajednice lista Danas normalne

Aleksandra Miloševska

Šumarijada na Čardaku: Četrnaest godina druženja i sportskog nadmetanja

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija