21. marta 2019.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Šumski put kod Glogonja za lakši rad i bogatiju turističku ponudu

Na području Mesne zajednice Glogonj, Javno preduzeće „Vojvodinašume“ je uz finansijsku podršku Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu izgradilo šumski put u dužini od 2 kilometra i 600 metara. Put neće biti značajan samo za ovo preduzeće već i za stanovnike Glogonja, jer će moći da unaprede lovni i ribolovni turizam, a olakšaće i rad povrtarima.

Javno preduzeće „Vojvodinašume“ tokom godine izgradi oko 20 kilometara tvrdih šumskih kamionskih puteva, koji daju mogućnost kvalitetnijeg rada, kaže Marta Takač, generalna direktorka „Vojvodinašuma“. Prema njenim rečima, najviše ovakvih puteva ima na području Srema, ali se oni uveliko grade i u Banatu i Bačkoj.

Izgradnju puteva finansijski je pomogao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, ali je ovo preduzeće koristilo i sopstvena sredstva.

Željko Sušec, direktor Šumskog gazdinstva „Banat“ iz Pančeva, ističe da je neophodna izgradnja ovakvih puteva i da ih je u poslednjih pet godina izgrađeno blizu 7 kilometara na teritoriji ovog gazdinstva.

Šumski put u dužini od 2 kilometra i 600 metara na području Mesne zajednice Glogonj omogućiće i stanovnicima ovog mesta lakši rad u polju, čistije puteva i bogatiju turističku ponudu.

Prema rečima Marte Takač, za narednu godinu u planu je izgradnja novih 20 kilometara šumskih puteva, ali i rekonstrukcija starih, u čemu će ovom preduzeću podršku i dalje davati Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu.

Related posts

Izbori za Nacionalne savete nacionalnih manjina održavaju se danas širom Srbije

Nikoleta Dragaš

Vučić na KiM: Vreme da Srbi i Albanci pokušaju da razgovaraju s više poštovanja

Nikoleta Dragaš

Pančevci Novu godinu dočekali uz muziku i vatromet

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija