23. novembra 2019.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovačica

Padina pevala, najbolja Jana Galas

Ove godine održan je po 45. put Festival Padina peva. Poslednja manifestacija u nizu u okviru proslave Dani Padine 212 godina dolaska Slovaka u Padinu.

Proslava je počela 4. avgusta, a završila se 15.septembra. Svi posetioci Padine i meštani imali su na raspolaganju pregršt aktivnosti u kojima su mogli da učestvuju, ali i da bodre svoje prijatelje i poznanike, jer je jedan deo aktivnosti bio i takmičarskog karaktera.

Proslava Dana Padine počela je Memorijalnim turnirom Miroslav Kovač – Kovi, zatim su usledile izložbe, žurke, turniri, pokazne vežbe vatrogasaca, gulašijadaa, tortijada, vašar svečane liturgije…

Ukupan broj učesnika ovogodišnjeg festivala bio je osmoro, a u takmičarskom delu za titulu najboljeg borilo se troje. Od troje takmičara, najbolja je bila Jana Galas.

Festival je održan pod pokroviteljstvom opštine Kovačica, a gosti ispred lokalne samouprave su bili Jaroslav Hrubik, zamenik predsednika opštine, Miroslav Tomaš, Marijana Meliš, pomoćnica predsednika opštine i Pavel Surovi.

Organizator festivala bio je Dom kulture u Padini, Mihal Babinka.

Related posts

Akcija Doma zdravlja „Bela Crkva“

Nikoleta Dragaš

Održana komemorativna sednica povodom smrti Tihomira Bate Kneževića

Nikoleta Dragaš

Biciklistička staza od Opova do Barande

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija