25. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Opovo

Prva faza izgradnje solarnih autobuskih stajališta

U okviru realizacije projekta Izgradnje četiri solarna stajališta na teritoriji Opštine Opovo, danas su startovali radovi gde se u prvoj fazi radi na demontiranju i uklanjanju četiri stara stajališta, po jedno u Sakulama, Barandi, Opovu i Sefkerinu.

Realizacija projekta, pored pripremnih radova koji obuhvataju demontažu postojećih stajališta, zemljanih i betonsko-armiračkih radova, sastoji se od isporuke, montaže i puštanja u rad tipskih solarnih autobuskih stajališta koja se satoje od noseće konstrukcije izrađene od pocinkovanog čelika i nadstrešnice.

Konstrukcija ima predviđene nosače za LED rasvetu, oznaku stajališta i vitrine za prikaz informacija. Konstrukcija je dimenzija 4500x2920x1800mm, imaće klupe sa naslonom, kante za smeće, sistem fotonaponskih panela električne snage 1080W, regulator punjenja, invertor, akumulatorske baterije, SMART BOX – centralna upravljačka jedinica za kontrolu i upravljanje komponentama sistema, sistem video nadzora, upravljački sistem autobuskog stajališta sa GSM komunikacijom, LED svetiljke sa senzorom pokreta, priključnica za punjače mobilnih telefona, WI-FI sistem, sistem za automatski poziv pri vandalskom ponašanju i sistem za poziv u pomoć (taster).

Prema projektu solarna autobuska stajališta biće postavljena u Opovu (Borisa Kidriča), Sefkerinu (Žarka Zrenjanina), Barandi (Žarka Zrenjanina) i Sakulama (Borisa Kidriča).

Izvođač radova je firma Aya Bit Solutions doo iz Subotice, a projekat sufinansira Pokrajisnki sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj. Ukupna vrednost projekta sa pdv-om iznosi 4.954.560 dinara. od čega lokalna samouprava učestvuje sa 20% od ukupne vrednosti projekta.

Related posts

„Železničar“ završio sezonu na 6. mestu SLV

Jasmina Petkovic

ALJKAVOST ILI NAMERA: Afera „Krišan“ diskvalifikuje Više tužilaštvo

Mica Milakov

Naselje “Mladost” : Odličan primer saradnje građana, mesne zajednice i Grada!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija