24. februara 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić: Kina želi samostalnu i jaku Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, u obraćanju medijima nakon sastanka sa kineskim premijerom Li Kećangom, rekao da su jučerašnji i današnji sastanci ogromna čast za Srbiju.

„O svim političkim pitanjima izrazili smo gotovo jednoglasje i podršku jedni drugima – mi politici jedne Kine, a oni podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije“, izjavio je Vučić nakon sastanka.

Od premijera Lija smo, rekao je, snažno čuli da bi Kina volela da i ubuduće vidi nezavisnu, samostalnu i jaku Srbiju.

„Rekao je da smo mi večni prijatelji, da smo to pokazali jedni drugima u teškim uslovima i vremenima, ne samo kada je to lako“, rekao je Vučić i izrazio zahvalnost Kini ne samo na međunarodnim odnosima, već i na ljudskim.

„Mi ćemo uvek sa ogromnom zahvalnošću pamtiti šta su oni učinili za nas u Železari, ali i što su u teškim političkim trenucima 1999. bili sa nama, kao i svaki put kroz savremenu istoriju Srbije“, rekao je predsednik.

Related posts

Poseta studenata iz centralne Srbije Kosovu i Metohiji

Nikoleta Dragaš

Han u dvodnevnoj poseti Beogradu

Zorana Stekovic

BASARIĆ KAO KARLO PONCI ! Dobrosavljev : Oteo je zemlju mom dedi. Baka mi je izgubila moć govora, deda umro vucarajući se po pančevačkom sudu!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija