28. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovačica

Garašević: Deca su naša budućnost na kojoj se ne štedi

Predsednik opštine Milan Garašević prethodne godine obišao je sve vrtiće u opštini Kovačica. Neki od njih rade u odličnim uslovima, a za neke je bilo hitno nabaviti nameštaj ili didaktička sredstva.

Od početka ove godine, izdvojena su sredstva iz lokalne samouprave za poboljšanje uslova vrtića i povećanje kapaciteta u jednoj radnoj jedinici. Kako je ranije najavljeno, tako je i ispunjeno. Sa početkom ove školske godine otvorena je nova radna jedinica Predškolske ustanove Kolibri u Crepaji. Kako je bilo najviše dece na čekanju u ovom mestu naše opštine, tako je i opravdan postupak proširenja kapaciteta u najjužnijem mestu opštine Kovačica.

Pre otvaranja radne jedinice, uređena je jedna učionica koju je na korišćenje dala Osnovna škola Sava Žebeljan iz Crepaje, a urađeni su neophodni građevinski unutrašnji radovi, nabavljene stolice, stolovi, zamenjena je lamperija u dve prostorije, nabavljen didaktički materijal i prostorija je KLIMATIZOVANA!

Nije se radilo samo u Crepaji! Uzdinski vrtić dobio je stolove i stolice u vrednosti od 200.000 dinara!

U uzdinskom vrtiću zamenjene su stolice i stolovi koji su bili dotrajali i zastareli. Oko 200.000 dinara izdvojeno je u ove svrhe. Pored toga, blizu 50.000 dinara je izdvojeno za zamenu električnih instalacija, pa se ovim aktivnostima u velikoj meri poboljšao kvalitet boravišnog prostora dece.

U radnoj jedinici Debeljača Predškolske ustanove Kolibri urađena je sanacija zida i neophodni građevinski radovi.

Trenutno stanje u vrtićima u Idvoru, Padini i Kovačici je prema svim standardima propisanim zakonom, pa nije bilo potrebe da se izvode radovi ili nabavlja nov didaktički materijal. U Samošu su kupljeni neophodni ormarići i tepih, a za školu su obezbeđena sredstva za kupovinu kotla za grejanje.

Vrata lokalne samouprave su otvorena za sve potrebe dece i roditelja opštine Kovačica, a sa navedenim aktivnostima se neće stati.

Podsetimo, opština Kovačica učestvuje u sufinansiranju prevoza učenika srednje škole, porodiljama obezbeđuje 20.000 dinara za novorođene bebe i obezbeđuje anatomske rančeve za sve prvake koji žive na našoj teritoriji. Takođe, potpomaže finansiranje VTO za parove koji imaju problema sa začećem.

Related posts

Izbori za Mesne zajednice u Plandištu : Izlaznost do 19 časova skoro 54 procenata !!!

Zorana Stekovic

Havarija na vodovodnoj mreži u Kraljevića Marka i Svetozara Miletića

Zorana Stekovic

MIROVIĆ: Neće se stati na završetku novog bloka SPBP “Dr Budislav Babić”

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija