13. jula 2020.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Radionice pozlaćivanja u Beloj Crkvi

U više od 10 gradova u toku je jednomesečni festival nezavisne kulture „Na sopstveni pogon“, a slogan ovogodišnjeg, četvrtog festivalskog izdanja je – Novi prostori kulture.

Jedan od tih prostora nalazi se u Opštini Bela Crkva, u napuštenoj farbici „Pobeda“ , gde „Agora Art Action“ svakog vikenda organizuje radionice pozlaćivanja.

Angažovanjem umetnika, volontera i građanstva Bele Crkve ovaj napušteni prostor je postao je svojevrstan multimedijalni umetnički i edukativni centar. Postao je mesto susreta i kreativne razmene: razmene znanja između mladih i afirmisanih umetnika, razmene iskustva između internacionalnih i lokalnih umetnika i razmene ideja između umetnika i lokalne zajednice.

Na radionicama pozlaćivanja učestvuju članice Belocrkvanskog udruženja kreativaca „Mustre“, dok edukaciju sprovodi akademski slikar Nenad Bračić. Prema najavi, 29 septembra u istom prostoru napuštene fabrike „Pobeda“ očekuje se otvaranje izložbe pod nazivom „Stari alati“.

Related posts

Mihajlo Marko ispraćen na večni počinak

Luka Tešanović

Volonterski centar u Beloj Crkvi za starije od 65 godina

Mica Milakov

Veze opozicije i kriminala: Nećemo jako, da Đilas ne plače

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija