24. februara 2020.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Radionice pozlaćivanja u Beloj Crkvi

U više od 10 gradova u toku je jednomesečni festival nezavisne kulture „Na sopstveni pogon“, a slogan ovogodišnjeg, četvrtog festivalskog izdanja je – Novi prostori kulture.

Jedan od tih prostora nalazi se u Opštini Bela Crkva, u napuštenoj farbici „Pobeda“ , gde „Agora Art Action“ svakog vikenda organizuje radionice pozlaćivanja.

Angažovanjem umetnika, volontera i građanstva Bele Crkve ovaj napušteni prostor je postao je svojevrstan multimedijalni umetnički i edukativni centar. Postao je mesto susreta i kreativne razmene: razmene znanja između mladih i afirmisanih umetnika, razmene iskustva između internacionalnih i lokalnih umetnika i razmene ideja između umetnika i lokalne zajednice.

Na radionicama pozlaćivanja učestvuju članice Belocrkvanskog udruženja kreativaca „Mustre“, dok edukaciju sprovodi akademski slikar Nenad Bračić. Prema najavi, 29 septembra u istom prostoru napuštene fabrike „Pobeda“ očekuje se otvaranje izložbe pod nazivom „Stari alati“.

Related posts

U Vršcu održan seminar „Bogatstvo pristupa stilskom izvođenju dela kroz istoriju pijanizma“

Nikoleta Dragaš

„Putovanja tri objektiva“ u Beloj Crkvi

Nikoleta Dragaš

Češka delegacija posetila opštinu Bela Crkva

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija