21. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Opovo

Motorima do kraja sveta

Mala ekspedicija koju su činili Opovčani Aleksandar Novaković i Zlatko Fancanelo krenula je motorima iz Švedske, gde su Aleksandar i Zlatko stalno nastanjeni, i prevalili put od preko 2.000 kilometara kako bi stigli na granicu Severnog pola.

„Do Nordkapa vodi autoput od Švedske preko Finske da bi se na krajnjem severu stiglo do dela norveške teritorije. Inače, to je skandinavski „Road 66“, tako da je bio izazov, a trebalo nam je šest dana da stignemo, rekao nam je Aleksandar Novaković.

Nordkap je leti atraktivna turistička destinacija zbog „ponoćnog Sunca“ koje se vidi u toku dvomesečnog polarnog dana.

– Mada je bio jul mesec, veoma je hladno i duva kao u „paklu“, međutim, vredelo je otići i videti ovo mesto“, izjavio je za Glas Opova Zlatko Fancanelo.

Severni rt (norv. Nordkapp) je zvanično najsevernija tačka evropskog kontinenta i nalazi se u okviru polarnog kruga na norveškom ostrvu Magere (71°10’ severne širine i 25°47’ istočne dužine).

Naravno, i pored toga što već duže vreme žive u Švedskoj, Opovčani uvek ostaju Opovčani, pa su sa granice Severnog pola poslali i neke lokal-patriotske poruke za Opovo i naravno za Bobinu kafanu. A od Opova do Nordkapa ima cirka 4.045 kilometara, tek da se zna!

Related posts

Belo vino Udruženja „Sveti Trifun“ apsolutni pobednik Vinarijade

Luka Tešanović

Mirović: U Kovinu neće biti liste čekanja za vrtiće od oktobra

Nikoleta Dragaš

PU PANČEVO VEĆ TRADICIONALNO ZA 8.MART: Policajci damama delili ruže širom Južnog Banata!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija