25. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vršac

Gradonačelnica Mitrović: Grad Vršac ima podršku Vlade Republike Srbije i AP Vojvodine

Gradonačelnica Dragana Mitrović sa saradnicima, tokom posete premijerke Vlade Republike Srbije Ane Brnabić manifestaciji „Dani berbe grožđa“ , imala je sastanak sa premijerkom, na kome je razgovarano o projektima i planovima koji imaju za cilj unapređenje grada Vršca na svim poljima. Sastanku je prisustvovao i potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Branko Malović.

– Poseta premijerke Brnabić gradu Vršcu , potvrda je da naš Grad ima podršku države na putu svog daljeg razvoja. Sastanak je bio prilika da razgovaramo o projektima koji su u toku, a tiču se našeg grada i svih njegovih građana, kao i da razgovaramo o planovima za naredni period. Razgovarali smo kako da unapredimo proizvođače, ali i o privredi, i o budžetu. Jasna je podrška Vlade Republike Srbije i Pokrajine gradu Vršcu, i ja se nadam da ćemo uspeti svojim naporima da opravdamo dato poverenje, i sledeći put predsednicu obradujemo još boljim rezultatima, poručila je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović., istakla je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

Na sastanku sa predstavnicima Grada, premijerka je razgovarala i o dosadašnjim i budućim projektima koji će se zajednički realizovati u Vršcu:

– Dva važna projekta za Republiku Srbiju koja ćemo raditi zajedno su Opšta bolnica i Poljoprivredna škola, i to govori da ćemo ulagati sve više u zdravstvo, i u mlade i u obrazovanje, ali mi je drago što ćemo nastaviti da podržavamo ono što jeste možda najvažnije za Vršac, a to je vinogradarstvo i proizvodnju vina, istakla je predsednica Vlade Republike Srbije, Ana Brnabić.

Predsednica Vlade pohvalila je ovom prilikom i rad Start-IT centra u Vršcu

– Drago mi je što imaju jako dobru komunikaciju sa Gradom Vršcem, i nadam se da ćemo u budućnosti i proširiti Start-IT centar, tako da će ovde biti još više mladih ljudi koji se bave informacionim tehnologijama i digitalizacijom, dodala je Brnabićeva.

Premijerka je i zvanično zatvorila manifestaciju, nakon čega je privremeni gradonačelnik, Vinko Lozić, gradonačelnici Vršca vratio ključeve grada.

Ovogodišnju, 61. manifestaciju „Dani berbe grožđa“ u organizaciji Turističke organizacije Vršac, uz pokroviteljstvo Grada, Ministarstva turizma, trgovine i telekomunikacija i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, posetilo više od 100 hiljada ljudi, a već po tradiciji najviše gostiju došlo je iz susedne Rumunije.

Related posts

Heklane torbe – spoj modernog i tradicionalnog

Jelena Obradović

Bolnica: Ne nasedajte na laži i dezinformacije sa društvenih mreža

Branislava Grčić

U Kovinu umesto Kovinaca sajam beogradskih automobila

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija