20. februara 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Opovo

Inspekcija za za zaštitu životne sredine preduzela mere

Povodom požara poljoprivredne apoteke „Mišković“ kod pijace u Opovu na teren su izašle inspekcijske službe Opštinske uprave Opovo, koje su preduzele naredne korake u smislu zaštite životne sredine.

„Nakon požara koji se desio rano jutros u poljoprivrednoj apoteci „Mišković“ doo, izašla je inspekcijska služba Opštinske uprave Opovo – Inspekcija za zaštitu životne sredine, zadužena za ovakve slučajeve, pošto ovo možemo smatrati akcidentom jer je došlo do izlivanja otrovnih hemijskih materija.

Mi smo preduzeli sve mere koje su u skladu sa Zakonom o inspekcijskom nadzoru. Radi se o vanrednom inspekcijskom nadzoru gde smo i naložili crpljenje tečnosti za koju možemo opravdano sumnjati da je otrovna, s obzirom na hemikalije koje su bile izložene požaru.

Naloženo je ovlašćenom operateru – Eko Maber iz Pančeva da izvrši crpljenje i skladištenje ovog otpada kao i obeležavanje kontejnera u kojima će biti skladišten tečni otpad, koji će takođe biti uzorkovan i poslat ovlašćenoj laboratoriji na analizu, a nakon toga slede dalje mere ukoliko se i dokaže da je otpad opasan u smislu transportovanja i daljeg zbrinjavanja te vrste otpada.

Da bi se sprečilo izlivanje otrovne tečnosti iz samog objekta, vlasnik je preduzeo koje su mu i naložene u smislu raspoređivanja džakova sa peskom kako ne bi došlo do razlivanja i daljeg zagađenja okolnog zemljišta“ izjabila je inspektorka za zaštitu životne sredine Opštinske uprave Opovo.

Related posts

JKP „Zelenilo“: Radnici na više lokacija u gradu

Zorana Stekovic

Servisne informacije za 2. oktobar

Zorana Stekovic

JKP „Drugi oktobar“: Vozilo uspori, prvi dan je u školi

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija