21. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Belocrkvanske mažoretkinje donele medalje sa Evropskog prvenstva

Jubilarno 20. Evropsko prvenstva u mažoret plesu, održano je od od 06. do 09. septembra u Sokobanji. Kako naša zemlja ima svega pet registrovanih mažoro timova, od kojih su samo tri aktivna, za ovaj uspeh je dobrim delom zaslužan tim Belocrkvanskih mažoretkinja.

Naime, ovu, prvu manifestaciju evropskog nivoa, Sokobanja je dobila zahvaljujući rezultatima koje je postiglo KUD „Belocrkvanske mažoretkinje“ kao i naporima koje je član Nadzornog odbora Evropske mažoret asocijacije Dejan Đurić uložio.

Ukupno 53 tima iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Austrije, Češke, Poljske, Rumunije i Srbije učestvovalo je u nadmetanju u kategoriji od najmlađih do seonirki. U okviru ovih timova u Sokobanju je pristiglo oko 1.200 mažoretkinja i još veliki broj onih koji su u njihovoj pratnji kao i navijača.

Belocrkvanske mažoretkinje su i ovaj put donele medalje u Belu Crkvu, kako su nas već i navikle, kada god učestvuju na takmičenjima.

„Andrea Starović osvojila je 1. mesto u kategoriji solo kadeti show, Katarina Tucakov 3. mesto u kategoriji solo juniri štap, i ekipa kadetskog sastava 3. mesto u kategoriji show i 5. mesto u glavnoj kategoriji štap. Juniorski sastav u glavnoj kategoriji štap zauzeo je 5. mesto, čime je unapredio svoju poziciju od prošle godine kada su osvojile 7. mesto. Devojke svakako ne gube nadu, nastaviće da vredno treniraju i rade kako bi ostvarile naš cilj, a to je medalja u kategoriji štap na evropskom prevenstvu u mažoret plesu“ – rekao je Dejan Đurić po povratku u Belu Crkvu.

Belocrkvanske mažoretkinje osnovane su pre 6 godina, sa ciljem da pomovišu naš Karneval širom zemlje, ali i regiona. Za kratko vreme, uz redovne treninge i upornost, postale su aktuelne državne šampionke, a i osvajale su i zlatne medalje na evropskim prvenstvima.

Dejan Đurić ističe da su za ovih šest godina imali potpuno podršku lokalne samouprave Opštine Bela Crkva, bez koje ne bi mogli da funkcionišu na ovako dobar način. Takođe, Đurić napominje, izuzetnu saradnju sa „Zagrebačkim mažoretkinjama“ od koji su belocrkvanske mažoretkinje učile, a tokom godina razvilo se prijateljstvo i slobodno možemo reći neraskidiva veza ova dva mažoret tima. O tome svedoči i fotografija koja je ostavila možda i najlepši utisak sa Evropskog prvenstva, na kojoj Belocrvanske i Zagrebačke mažoretkinje, iako na takmičenju protivnice, navijaju jedne za druge, pokazujući svoj sportski duh i međusobno prijateljstvo.

Related posts

Inspekcija za za zaštitu životne sredine preduzela mere

Nikoleta Dragaš

Treća manifestacija posvećena bilju u Bavaništu

Jasmina Petkovic

Suzbijanje komaraca u Beloj Crkvi

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija