30. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Zaljubljenici u likovnu umetnost okupili se na Gradskom jezeru

Prelep ambijent Gradskoj jezera, lepo i sunčano vreme u Beloj Crkvi već više godina unazad privlači slikare amatere koji svoju inspiraciju nalaze kako u samom jezeru, tako i bogatoj prirodi priobalja.

Streljačka družina „Pančevo 1813“ ove godine početkom septembra meseca organizovala je likovnu koloniju u kampu Ferijalnog saveza Pančevo. Kolonija je trajala tri dana a okupila je preko 30 umetnika.

„Naša likovna kolonija je opredeljena da se radi ulje na platnu, a sva dela koja nastaju u toku kolonije umetnici ostavljaju, kako bi se ona poklanjala uspešnim takmičarima, kako naše streljačke družine iz Pančeva tako i takmičarima streljačke družine iz Bele Crkve“ – rekao je Siniša Veljković, organizator kolonije.

Slikar amater iz Dolova Živko Novković redovno učestvuje na likovnim kolonijama u Beloj Crkvi.

„Na mojim slikama nalaze se motivi jezera, a i ove godine uradiću pejzaž sa obale jezera, video sam da je jezero izuzetno lepo, čisto je, baš je uživanje ovde raditi“ – ističe Novković.

Streljačka družina iz Pančeva će i tokom narednih dana na gradskom jezeru organizovati razne sadržaje, jer, kako kažu, sunčano i prijatno vreme tokom septembra meseca je idealno za druženja malo starijih generacija, a ambijent Gradskog jezera pruža poseban doživljaj svima koji dođu u Belu Crkvu i koji odluče da se ovde odmore i uživaju.

Related posts

Karnevali spajaju ljude, a zaštitni znak su im osmeh i kostim

Nikola Toadjer

I ove godine pokloni za đake prvake

Nikoleta Dragaš

Obeležen Međunarodni dan sestrinstva

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija