29. maja 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

U Pančevu počinje sa radom Svetovalište za brak i porodicu

PANČEVO, 12. septembar 2018. (TV Pančevo) – U Pančevu od ponedeljka u Centru za socijalni rad počinje sa radom Savetovalište za brak i porodicu. Projekat ima za cilj da doprinese boljem funkcionisanju porodica.

Uz podršku Grada Pančeva, lokalna zajednica konačno je dobila novu, dugo očekivanu i preko potrebnu  uslugu. Kako je najavila Sanja Patalov Stojadinović, psihoterapeuti će bračnim parovima biti  na raspolaganju već od sledeće nedelje, odnosno, od 17. septembra.

Cilj Savetovališta je doprinos boljem funkcionisanju porodica. Supružnici kojima je bila potrebna stručna podrška da na najbolji način reše probleme, ranije su putovali u Beograd ili Vršac. U Pančevu je inicirano otvaranje Savetovališta jer statistika ukazuje da su od januara 2015. do maja 2018. godine sklopljena 1494 braka, a zvanično razvedena 1381 bračna zajednica.

Tokom 2017. godine prijavljena su 234 slučaja porodičnog nasilja. Flajeri sa informacijama o projektu Savetovališta za brak i porodicu biće distribuirani u domovima zdravlja i mesnim zajednicama, a sve potrebne informacije zainteresovani mogu dobiti u Centru za socijalni rad „Solidarnost“.

 

Related posts

Dodela stanova izbeglicama u Vršcu u prisustvu ministra Dačića i gradonačelnice

Luka Tešanović

Vojvodina pogodna za tržište telekomunikacija

Nikoleta Dragaš

Ministar finansija Siniša Mali gost nove emisije „Lice nacije“ u nedelju na RTV Pančevo

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija