30. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

U Pančevu počinje sa radom Svetovalište za brak i porodicu

PANČEVO, 12. septembar 2018. (TV Pančevo) – U Pančevu od ponedeljka u Centru za socijalni rad počinje sa radom Savetovalište za brak i porodicu. Projekat ima za cilj da doprinese boljem funkcionisanju porodica.

Uz podršku Grada Pančeva, lokalna zajednica konačno je dobila novu, dugo očekivanu i preko potrebnu  uslugu. Kako je najavila Sanja Patalov Stojadinović, psihoterapeuti će bračnim parovima biti  na raspolaganju već od sledeće nedelje, odnosno, od 17. septembra.

Cilj Savetovališta je doprinos boljem funkcionisanju porodica. Supružnici kojima je bila potrebna stručna podrška da na najbolji način reše probleme, ranije su putovali u Beograd ili Vršac. U Pančevu je inicirano otvaranje Savetovališta jer statistika ukazuje da su od januara 2015. do maja 2018. godine sklopljena 1494 braka, a zvanično razvedena 1381 bračna zajednica.

Tokom 2017. godine prijavljena su 234 slučaja porodičnog nasilja. Flajeri sa informacijama o projektu Savetovališta za brak i porodicu biće distribuirani u domovima zdravlja i mesnim zajednicama, a sve potrebne informacije zainteresovani mogu dobiti u Centru za socijalni rad „Solidarnost“.

 

Related posts

U petak sastanak predsednika Vučića i Čen Bo

Nikola Miloševski

Nastavljen sastanak o malom Šengenu, u proširenom sastavu

Zorana Stekovic

Saveti nutricioniste nakon pandemije

Nikola Miloševski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija