21. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Voda na kupalištima na Beloj Steni i u Ivanovu neispravna

Zavod za javno zdravlje Pančevo vrši ispitivanje kvaliteta površinskih voda na Tamišu, Dunavu, Ponjavici, zatim na jezeru u Kačarevu, kao i u Ivanovu. Na osnovu poslednjeg uzorkovanja površinskih voda,koje obavio Zavod za javno zdravlje, zaključeno je da je za kupanje nije voda ispravna na Beloj Steni i Ivanovu rekla je doktorka Dubravka Nikolovski iz pančevačkog Zavoda za javno zdravlje.

Tokom septembra još traje sezona kupanja i meterolozi najavljuju još lepih i toplih dana sa temperaturama oko 3o stepeni. Prema poslednjoj analizi uzoraka kvaliteta vode za kupanje koje obavlja Zavod za javno zdravlje, većina voda ispravna je za kupanje i rekreaciju, osim Dunava na Beloj steni i u Ivanovu.

Nisu bile vode ispravne za kupanje na Beloj Steni kao ni u Ivanovu , dok su vode u Tamišu, Jabuci i Glogonju bile treće ketegorije a voda u Kačarevu po tradiciji druga kategorija.Veoma je značajan i uređen prostor na kupalištu , da ima tuševa.Problem koji imamo na Beloj steni neuređeno kupalište bez vode, tuševa izlivaju se fekalije, iako je Dunav moćna i velika reka ne može sve da otkloni.

Bilo gde da se kupaju ljudi, u rekama, jezerima ili bazenima, treba da se tuširaju higijenskim ispravnom vodom. Ipak ima i onih sugrađana koji veruju da iako se kupaju na neuređenim kupalištima nemogu se razboleti.

Osobe koje su osetljivije mala deca i straije osobe i koje tokom kupanja mogu da progutaju malo vode mogu da imaju i neka kožna obolenja, takođe česte upale oka i uha.

Zavod za Javno zdravlje takođe vrši kontrolu kvaliteta vode i na pančevačkom gradskom bazenu i voda je ispravna za kupanje.To je možda i prilka da iskorstimo još ovo malo leta što nam je ostalo i uživamo u kupanju .

Related posts

SRPSKE ZASTAVE SE VIJORE IZ STUDENTSKIH DOMOVA! Mladi poručuju: Hoćemo da stvaramo i živimo u Srbiji!

Mica Milakov

Tema sednice Glavnog odbora SNS – priprema za izbore

Aleksandra Miloševska

Dr Kisić Tepavčević posle sednice Kriznog štaba: Ukidamo mnoge mere, procenat pozitivnosti najniži do sada

Jelena Belić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija