24. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Srpski ponos: promocija najmlađih oficira

Ispred Doma Narodne skupštine predstavljena je najmlađa generacija potporučnika. RTV Pančevo bila je na licu mesta tokom veličanstvene promocije najmlađih oficira. Svečanosti su prisustvovali predstavnici najvišeg državnog i vojnog rukovodstva, diplomatije, članovi porodica i mnogobrojni domaći i međunarodni gosti.

„Od čuvanja svoje zemlje nema važnijeg ni plemenitijeg zadatka. Vi sledite putokaze naših velikana, koji su, kroz burna istorijska vremena sa barjakom slobode, predvodili sprsku vojsku, ne pitajući kolika je snaga neprijatelja, jer su znali da ne može biti veća od njihove ljubavi prema slobodi i srpskoj otadžbini“, rekao je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i vrhovni komadant na svečanoj promociji 131 kadeta i kadetkinje Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA u prve oficirske činove.

Predsednik Srbije poručio je najmlađim oficirima da su oni naslednici predaka koji su pokazali da rat ne dobija sila, oružje i brojnost armije nego motiv za koji se bori.

Aleksandar Vučić, istakao je da borba za Kosovo jeste borba za istinu i pravdu, za opstanak Srba na svojim ognjištima i trajni mir.

 

Najboljim kadetima u rangu, Maši Ilić, Katarini Janković i Dejanu Malidži, uručene su oficirske sablje. Najuspešnijim kadetima po vidovima i službama, Aleksandru Nuždiću i Dušanu Miljkoviću pištolji sa posvetom a najuspešnijim diplomcima Medicinskog fakulteta VMA, Sanji Milutinović, Neveni Nikolić i Nikoli Trifunoviću paradni bodeži.

Čestitajući najmlađim oficirima, Aleksandar Vučić poručio je da posebno priznanje odaje njihovim roditeljima i porodicama koji su im preneli duh predaka i vaspitali učenjem vrednostima za koje vredi živeti i boriti se.

Veličanstvenoj svečanosti krunisanoj prisustvovalo je najviše državno i vojno rukovodstvo, diplomatski kor, mnogobrojni domaći i međunarodni gosti.

Related posts

Vučić i Lavrov razgovarali telefonom – potvrđeno prijateljstvo dve zemlje

Nikoleta Dragaš

Prinudna uprava u Šapcu do kraja avgusta? Kraj samovolje lokalnog diktatora Nebojše Zelenovića

Branislava Grčić

Predsednik Vučić u Bugarskoj: Kada se završi deonica autoputa do Srbije, od Beograda do Istanbula za manje od 7 sati

Nikola Miloševski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija