26. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Povratak ćirilice u digitalne medije

„Color Media Communications“ bio je organizator pete regionalne konferencija o trendovima u telekomunikacijama i medijima „Digital 2018“.

Prenos informacija koji je nekada podrazumevao dane, danas se meri sekundama – rezime je uloge digitalizacije u modernom društvu. Dvodnevnu konferenciju „Digital 2018“, na kojoj su eminentni stručnjaci u 9 panela i 13 studija slučaja diskutovali o trendovima u telekomunikacijama i medijima, otvorio je ministar kulture i informisanja u Vladi Srbije, Vladan Vukosavljević.

Kako je istakao ministar kulture i informisanja, upotreba ćirilice u procesu digitalizacije predstavlja posebno značajan zadatak.

Ukazujući na značaj digitalizacije, ministar je izrazio zadovoljstvo zbog velikog interesovanja IT sektora za kulturu.

Digitalizacija u kulturi je, organizaciono i vremenski, veoma zahtevan poduhvat.

Ministar je ukazao da za mlađe generacije, umesto konvencionalnih medija, primat imaju društvene mreže što je veoma izazovno za kreativnu industriju.

Na petoj regionalnoj konferenciji u organizaciji „Color Media Communications“ govorili su i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, predstavnici privrede i diplomatskog kora.

Related posts

Ministar Vulin pisao predsedniku Vučiću da preduzme mere na zaštiti stanovništva

Luka Tešanović

(FOTO)Vučić u Smederevskoj Palanci, obišao „Gošu“

Mica Milakov

Gradonačelnik Stevanović: Pančevo je grad sa najznačajnijim investicionim ulaganjima u Srbiji

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija