30. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Ekologija Ekonomija Najvažnije Vesti

„Duboka prerada“ za veću preradu sirove nafte

Olivije Vozar, direktor projekta „Duboka prerada“ govorio je o tome koliko je projekat zahtevan. Kada je reč o dinamici radova  raspored je striktan i mora da se poštuje do kraja. Drugi izazov je taj što su ograničeni prostorom.

 

Izgradnja je pri kraju,procesi nabavke opreme takođe, dodao je Vazar. Sledećih nekoliko meseci oprema koja je neophodna biće ugrađena, zaključio je.

 

U poslednjih 10 godina Rafinerija nafte Pančevo intezivno se razvija, a jedan od najznačajnijih projekata koji su završili 2012. godine je pogon Hidrotrekinga vrednosti više od 500 miliona evra. Njime je omogućena proizvodnja goriva euro 5 kvaliteta.Te godine proces modernizacije se nastavlja i počinje se sa projektom „Duboka prerada“, rekao je Vladimir Gagić, .

 

Projekat je ne samo ekonomski isplativ nego se njime popravlja i ekološka slika cele države. Ovo se postiže prestankom proizvodnje mazuta.

 

Rafinerija nafte Pančevo prerađuje više od tri miliona sirove nafte godišnje, a sa početkom ovog pogona proizvodnja je povećana na četiri.

 

Related posts

BRAVO LAVOVI!!! ISTORIJA NA „MARAKANI“ – ZVEZDA SRUŠILA LIVERPUL! Milan Pavkov jači od vicešampiona Evrope!

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić na „Tesli“ sa predsednikom UEFA Čeferinom

Zorana Stekovic

Sahranjen Dragan Lazić – Deba, legenda pančevačkog ragbija…

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija