18. oktobra 2019.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Mihajlović: Srbija otvorena za investicije kompanija iz SAD

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović razgovorala je danas sa sekretarom za trgovinu Sjedinjenih američkih država Vilburom Rosom.

Potpredsednica Mihajlović i sekretar Ros su se saglasili da Memorandum o razumevanju u oblasti infrastrukture između Srbije i SAD koji će danas biti potpisan daje odličnu priliku da veće angažovanje američkih građevinskih, ali i svih drugih kompanija u našoj zemlji.
“Očekujem da dolazak još većeg broja američkih kompanija donese i poboljšanje ukupnog poslovnog ambijenta u Srbiji, dolazak novih tehnologija i znanja kako bismo povećali efikasnost naših investicija u infrastrukturu. To je za mene i najveći značaj ovog Memoranduma”, istakla je Mihajlovićeva.

Mihajlovićeva je upoznala sekretara Rosa sa najznačajinim infrastrukturnim projektima u drumskom i železničkom saobraćaju u Srbiji, kao i o novom investicionom ciklusu u infrastrukturu. Razgovali li su o regionalnom povezivanju Srbije i uticaju na političku stabilnost zapadnog Balkana.

Potpredsednica je istakla jako dobru saradnju koju Vlada Srbije ima sa kompanijama iz SAD.“Američke kompanije u Srbiji zapošljavaju više od 16.000 naših radnika, dok Američka privredna komora u kojoj je više od 200 kompanija zapošljava oko 100.000 naših građana. I zato je važno da u Srbiji imamo još američkih kompanija“, istakla je Mihajlovićeva.
Sekretar Ros je pozdravio ekonomske mere i rezultate koje je Srbija zabaležila u prethodnom periodu i istakao da je Srbija dobro mesto za investicije.

Related posts

Nove kategorizacije u pančevačkom sportu

Jasmina Petkovic

Vučić u petak i u subotu u Minsku na poziv Lukašenka

Jasmina Petkovic

ZTF zapošljava dodatnih 460 radnika

Luka Tešanović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija