28. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Nekategorizovano Vesti

Komisije za borbu protiv narkomanije u svim južnobanatskim školama

Na predlog Vlade Republike Srbije doneta je odluka o formiranju komisije za borbu protiv narkomanije u školama. U Južnobanatskom okrugu već su formirane komisije koje će uskoro početi sa radom u svim školama.

Nažalost, narkomanija je zastupljena već od viših razreda osnovne škole preko srednjih škola. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Pančeva, više od 12 odsto dece u osnovnim školama probalo je neku vrstu narkotika. Droga je, nažalost, lako dostupna na mnogim mestima i prilično jeftina. Želeći da bolest zavisnosti suzbiju na najmanju moguću meru, planirano je da na teritoriji Srbije budu oformljene stručne komisije za borbu protiv narkomanije.

– Preporuka te komisije je da mi napravimo timove za svaki okrug na teritoriji cele zemlje. Timovi su takođe multisciplinarni i radili bi na edukaciji u osnovnim i srednjim školama, a edukacijom bi bili obuhvaćeni i nastavnici i roditelji, prvenstveno i deca. Timovi su sačinjeni od profesionalaca iz različitih oblasti, a to su zdravstveni radnici, pedijatri i psiholozi, socijalni radnici, predstavnic MUP-a, kao i predstavnici, sudstva i tužioci i predstavnici prosvete. Timovi imaju zadatak da u školama rade edukaciju nastavnika, roditelja i svakako učenika. Mi smo na teritoriji Južnobanatskog okruga oformili takav tim i imali su jednodnevnu edukaciju u Insatitutu „Batut“ krajem avgusta – rekla je dr Ljiljana Lazić, direktorka Zavoda za javno zdravlje Pančevo.

Posle završetka edukacija svih timova na teritoriji cele Srbije biće organizovane edukacije u svim školama.

Related posts

Počelo e-zakazivanje za upis i testiranje prvaka

Jelena Belić

„Najplemenitiji podvig godine“: Upoznajte heroje Srbije

Nikoleta Dragaš

NIS opremio kabinet za mehatroniku u Mašinskoj školi

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija