21. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Vesti

Jedinstven repertoar na Pančevo film festivalu

 

Pančevo film festival peti po redu otvoren je u Dvorani Kulturnog centra. Na otvaranju je prikazan dokumentarni film „4 godine u 10 minuta“ Mladena Kovačevića.

Pančevo film festival 2018. godine peti je po redu koji se održava u našem gradu. U Dvorani Kulturnog centra prvo je prikazan kratkometražni film „Emigranti“, kao deo revijalnog programa festivala, dok je prvi takmičarski film prikazan na ovogodišnjem PAFF-u bio „4 godine u 10 minuta“ Mladena Kovačevića. Ognjen Glavonić, jedan od onivača Pančevo film festivala izjavio je da ovaj festival prikazuje upravo filmove, koji ne bi bili prikazani ni na jednom drugom festivalu i koje publika neće biti u prilici da vidi na nekom drugom mestu.

Glavonić je dodao i da se ovakvi filmovi ne pravi kako bi se ostvario profit, već kao iskreni izraz i samoh autora.

Na otvaranju 5. PAFF prisutnima se obratio član Gradskog veća zadužen za kulturu Nemanja Rotar, koji je poželeo da ovaj festival traje i u godinama koje su ispred nas.

U danima trajanja festivala Pančevci i posetioci će moći da uživaju u projekcijama filmova kako u takmičarskom, tako i u revijalnom delu, koji će se prikazivati u Kulturnom centru i Dvorani Apolo Doma omladine. Ovogodišnji Pančevo film festival traje do 9. septembra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Tradicionalna Svetsavska akademija u Kulturnom centru

Nikoleta Dragaš

PREDSEDNIK VUČIĆ: Nismo doneli konačnu odluku o vanrednim izborima

Mica Milakov

Predsednik Vučić nakon sednice Vlade: Od danas od 20 sati do 5 ujutru POLICIJSKI ČAS – Zabrana kretanja važi za SVE GRAĐANE

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija