30. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Nekategorizovano Vesti

Crveni krst u službi i dobrovoljnih davalaca krvi

Dobrovoljni davaoci krvi od ove srede krv mogu da daju u prostorijama Crvenog krsta u Ulici Žarka Zremenjina broj 15, jer od 1. septembra je pančevačka Transfuzija banka krvi i više ne oganizuje akcije dobrovoljnog davanja krvi. U današnjoj akciji krv je dao 61 naš sugrađanin.

Prema Zakonu o transfuziloškoj medicini, od ovog septembra u Pančevu krv sakuplja pokrajanski Zavod za transfuziju krvi iz Novog Sada, sredom od 9 do 12 sati. Veliki broj Pančevaca dao je krv danas, a za nov način organizovanja akcija saznali su uglavnom preko društvenih mreža. Bilo je i onih koji su krv dali po prvi put.

Doktorka Sanja Bogdanović, direktorka pokrajnskog Zavoda kaže da na ovaj način se krv sakuplja u gradovima u Vojvodini i da su do sada zadovoljni brojem ljudi koji dolaze na akcije.

Crveni krst je spreman za sve one koji će sredom od 9 do 12 dolaziti da daju krv, ističe Milica Todorović, sekretakra Crvenog krsta Pančevo.

Zdravstveni radnici iz pančevačke Bolnice i Doma zdravlja, takođe su došli u prostorije Crvenog krsta kako bi podržali akciju i dali krv.

Pokrajnski Zavod svake srede i donosi  krv u pančevačku Bolnicu, čija Transfuzija je sada banka krvi, tako da veruju da  neće biti nestašica. Naredna akcija biće organizovana u petak 7. septembra  u Mesnoj zajednici Kačarevo od 8 sati i 30 minuta do 12 časova, dok zainteresovani Pančevi krv ponovo mogu dati u sredu 12. septembra.

 

 

Related posts

Predsednik Vučić sa Grenelom, O’Brajanom i Kušnerom u Beloj kući

Nikoleta Dragaš

Treća manifestacija posvećena bilju u Bavaništu

Jasmina Petkovic

Godišnjica pogroma Srba na Kosovu i Metohiji

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija