29. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovačica

Suvenirnica Kovačici za Kovačički oktobar

Pokrajinski sekretarijat za turizam odobrio je novčana sredstva za izgradnju suvenirnice u Kovačici. Projekat je vredan 650.000 dinara, a sa dodatnih 30 procenata finansijskih sredstava učestvovala je opština Kovačica. Objekat će biti u nadležnosti Turističke organizacije opštine Kovačica.

Očekivano je da se do kraja septembra radovi privedu kraju. Planirano je da će Kovačica imati suvenirnicu, kakvu zaslužuje jedno turističko mesto poput naše opštine, u oktobru.

U pitanju je komisiona prodaja, a prodavaće se artikli koji simbolišu opštinu Kovačica i koji će turistima ostaviti Kovačicu, pored stečenih utisaka, u lepom sećanju.

Prethodne godine zabeleženo je 9000 noćenja u opštini, a tokom prvih šest meseci ove godine taj broj je mnogo veći. Za samo šest meseci zabeleženo je 10.000 noćenja. Brojke samo potvrđuju turističke potencijale svih mesta naše opštine i jasno pozicioniranje Kovačice na turističkoj mapi Srbije, ali i umetničkoj mapi Evrope i sveta.

Related posts

Servisne informacije za utorak 5. novembar

Zorana Stekovic

Pančevačka bolnica uskoro izlazi iz COVID sistema

Nikola Miloševski

Havarija na vodovodnoj mreži u Kačarevu

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija