22. januara 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovačica

Suvenirnica Kovačici za Kovačički oktobar

Pokrajinski sekretarijat za turizam odobrio je novčana sredstva za izgradnju suvenirnice u Kovačici. Projekat je vredan 650.000 dinara, a sa dodatnih 30 procenata finansijskih sredstava učestvovala je opština Kovačica. Objekat će biti u nadležnosti Turističke organizacije opštine Kovačica.

Očekivano je da se do kraja septembra radovi privedu kraju. Planirano je da će Kovačica imati suvenirnicu, kakvu zaslužuje jedno turističko mesto poput naše opštine, u oktobru.

U pitanju je komisiona prodaja, a prodavaće se artikli koji simbolišu opštinu Kovačica i koji će turistima ostaviti Kovačicu, pored stečenih utisaka, u lepom sećanju.

Prethodne godine zabeleženo je 9000 noćenja u opštini, a tokom prvih šest meseci ove godine taj broj je mnogo veći. Za samo šest meseci zabeleženo je 10.000 noćenja. Brojke samo potvrđuju turističke potencijale svih mesta naše opštine i jasno pozicioniranje Kovačice na turističkoj mapi Srbije, ali i umetničkoj mapi Evrope i sveta.

Related posts

Direktne autobuske linije iz Opova za Crnu Goru

Nikoleta Dragaš

Ko u Vršcu ima uporište među građanima, a ko ne postoji

Mica Milakov

Ovogodišnje „Dane berbe grožđa“ posetilo više od 100.000 gostiju

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija