21. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vršac

Pokrajina sufinansira izgradnju kanalizacione mreže u Guduričkom naselju

Gradonačelnica Vršca, Dragana Mitrović danas je u Neradinu, opština Irig, sa predstavnicima još 19 lokalnih samouprava svečano potpisala ugovor za sufinansiranje projekta izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije u vrednosti od 3.781.192,35 dinara.

Ugovor je u prisustvu pokrajinskog premijera Igora Mirovića, u ime AP Vojvodine potpisao pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević.

Dobijena sredstva biće udružena sa sredstvima koje je lokalna samouprava u Vršcu izdvojila za završnu fazu projekta fekalne kanalizacije neparne strane naselja uz gudurički put u Vršcu, čija je ukupna vrednost 11.634.438,00 dinara.

Ovaj deo Grada do sada nije imao kanalizaciju niti je bio povezan na glavni kanalizacioni vod, a izgradnjom ove kanalizacione mreže trajno će, posle 30 godina, biti rešen problem kanalizacije u naselju Gudurički put.

Radovi će se izvoditi u delu naselja na padinama Vršačkih planina, u uskim ulizava formiranim u zaseku, sa otežanim pristupom mehanizaciji i značajnim ušećem ručnog rada.

Related posts

Savet za bezbednost saobraćaja grada Vršca i Udruženje „Parakvad VŠ“ dočekali školarce

Nikoleta Dragaš

Pančevački sportisti se vraćaju na treninge

Bojana Kecic

Pune plaže na belocrkvanskim jezerima

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija