28. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Nekategorizovano Politika

Vučić preneo Kifu: Srbija ne prihvata da bude ponižena

„Srbija nikad neće prihvatiti rešenje, koje bi bilo ponižavajuće za našu državu i naš narod“, rekao je predsednik Vučić.

Vučić je to istakao u razgovoru sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva u Beogradu Denisu Kifu o stanju dijaloga Beograda i Prištine.

Sagovornici su razgovarali i o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i o rezultatima Samita o Zapadnom Balkanu, održanom u Londonu.

Predsednik Vučić je, kako je saopštila Pres služba Predsednika, istakao potrebu postizanja trajnog i pravednog rešenja za Kosovo i Metohiju, ali koje ne bi bilo suprotstavljeno državnim i nacionalnim interesima Srbije.

„Srbija nikad neće prihvatiti rešenje, koje bi bilo ponižavajuće za našu državu i naš narod“, istakao je predsednik Vučić.

Predsednik Srbije je u razgovoru sa ambasadorom Kifom izrazio interes Srbije za jačanje političkog dijaloga sa Ujedinjenim Kraljevstvom, kao i za razvoj ekonomske saradnje i povećanje broja i obima njihovih investicija.

Vučić je zahvalio Vladi Ujedinjenog Kraljevstva na posvećenosti Berlinskom procesu, koji je od velikog značaja za mir i stabilnost u regionu Zapadnog Balkana.

Ambasador Kif je istakao da je Samit u Londonu pokazao da njegova zemlja želi da ima pozitivnu ulogu u regionu i njegovoj evropskoj budućnosti, kao i da deli ciljeve o postizanju trajne stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Dodao je da Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, kroz projekte poput digitalne transformacije i jačanja e-Uprave, finansirane u okviru Fonda za dobru upravu, nastavlja podršku procesu reformi u Srbiji.

Related posts

NAKON NAJAVE ILIĆA DA ĆE POKRENUTI NOVU DESNICU: Velji odbori beže u…

Zorana Stekovic

VUČIĆ O SASTANKU SA ERDOGANOM: Razgovarali smo o politici, infrastrukturi i o izgradnji velike industrijske zone u Vojvodini koja bi dala snažan podsticaj ekonomiji

Nikoleta Dragaš

Vučić čestitao rođendan deda Đorđu, čuvaru Zejtinlika

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija