30. maja 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Nekategorizovano Vesti

Pedijatri i ginekolozi u naseljenim mestima

Projekat „Pedijatri i ginekolozi u naseljenim mestima“, program zdravstveno-vaspitnog rada Dom zdravlja koji se sprovodi od 2013. godine, nastavlja se i ove godine, zahvaljujući novcu koji je izdvojen iz gradskog budžeta.

Poseta jednom nedeljno pedijatra i ginekologa pokazala se veoma značajnom za žitelje naseljenih mesta koji mogu ove zdravstvene usluge dobiti u svom selu. Ono što je vrlo bitno je da Grad Pančevo svake godine obezbeđuje novac i omogućuje da se zdravstvena zaštita proširi i pruži svim našim sugrađanima. Grad Pančevo od 2013. godine finansira pedijatre i ginekologe po naseljenim mestima. Pored redovnih pregleda, poseta ginekologa naseljenim mestima ima za cilj da unapredi zdravlje žena i omogući im da obave preventivne ginekološke preglede.

– Sva naseljena mesta su pokrivena u zavisnosti od broja stanovnika, dolaziće dva ili četiri puta mesečno. Organizuju se preventivni pregledi. Sva naseljena mesta su obuhvaćena ovim programom i značajno smo smanjili broj onih koji bi trebalo da dođu u Pančevo i da urade preventivne preglede . kaže dr Stojan Višekruna, direktor Doma zdravlja.

Odlaskom u sela povećavamo i broj žena koje će se odazvati na skrining preglede za rano otkrivanje raka dojke i grlića materice. Ginekolog svake nedelje dolazi u svih devet naseljenih mesta.

Related posts

U „Lavirintu“ igračka za svakog mališana

Nikoleta Dragaš

Vučić: Srbija mukotrpno čuva svoju teško stečenu slobodu i ne da nikome da je dira!

Nikoleta Dragaš

„Jovanjica“ još jedna providna laž opozicije

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija