14. decembra 2019.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Nekategorizovano Vesti

Pedijatri i ginekolozi u naseljenim mestima

Projekat „Pedijatri i ginekolozi u naseljenim mestima“, program zdravstveno-vaspitnog rada Dom zdravlja koji se sprovodi od 2013. godine, nastavlja se i ove godine, zahvaljujući novcu koji je izdvojen iz gradskog budžeta.

Poseta jednom nedeljno pedijatra i ginekologa pokazala se veoma značajnom za žitelje naseljenih mesta koji mogu ove zdravstvene usluge dobiti u svom selu. Ono što je vrlo bitno je da Grad Pančevo svake godine obezbeđuje novac i omogućuje da se zdravstvena zaštita proširi i pruži svim našim sugrađanima. Grad Pančevo od 2013. godine finansira pedijatre i ginekologe po naseljenim mestima. Pored redovnih pregleda, poseta ginekologa naseljenim mestima ima za cilj da unapredi zdravlje žena i omogući im da obave preventivne ginekološke preglede.

– Sva naseljena mesta su pokrivena u zavisnosti od broja stanovnika, dolaziće dva ili četiri puta mesečno. Organizuju se preventivni pregledi. Sva naseljena mesta su obuhvaćena ovim programom i značajno smo smanjili broj onih koji bi trebalo da dođu u Pančevo i da urade preventivne preglede . kaže dr Stojan Višekruna, direktor Doma zdravlja.

Odlaskom u sela povećavamo i broj žena koje će se odazvati na skrining preglede za rano otkrivanje raka dojke i grlića materice. Ginekolog svake nedelje dolazi u svih devet naseljenih mesta.

Related posts

Vučić: Poseta Medvedeva korak više u širenju saradnje

Nikoleta Dragaš

Pedeset intervencija u Hitnoj pomoći prošle noći

Nikoleta Dragaš

Vučić: Srbija nastavlja sardanju sa „Nokiom“

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija