29. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Belocrkvanske mažoretkinje nastupom u Gradskom parku najavile Evropsko prvenstvo

U gradskom parku nastupile su „Belocrkvanske mažoretkinje“ koje su prikazale svoja umeća i najavile Evropsko prvenstvo u mažoro plesu, u septembru u Sokobanji, na kome su domaćini.

Belocrkvanske mažoretkinje osvojile su zlatnu medalju u kategoriji šou na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu. Ovaj uspeh je svakako doprineo da se naša zemlja bude domaćin jubilarnog 20. Evropskog prvenstva u mažoro plesu i služiće dalje kao podsticaj za razvoj i promociju KUD „Belocrkvanske mažoretkinje“.

Juniorke i kadetkinje prikazale su nam svoje koreografije koje su pripremile za Evropsko prvenstvo, izuzetno zahtevne sa novim elementima. Kažu da se cele godine pripremaju, a naročito su vredno trenirale i uvežbavale koreografiju tokom letnjih meseci. Bitno je da napomenemo da su se u tim vratile i devojke koje su bile u prvom timu mažoretkinja, a koje su zbog studija i školovanja otišle van Bela Crkve. Želele su da daju podršku svom mažoro timu i ističu da je ovaj ples njihova ljubav, dok u timu funkcionišu kao jedna porodica.

Related posts

Grad Vršac planira izradu novog projekta tehničkog regulisanja saobraćaja i katastra saobraćajne signalizacije

Nikoleta Dragaš

Još jedno odeljenje Predškolske ustanove Kolibri u Crepaji

Nikoleta Dragaš

Opština Opovo podelila autosedišta za decu

Luka Tešanović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija