25. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Opovo

Usvojen Pravilnik o uslovima i načinu regresiranja dela troškova prevoza studenata i učenika srednjih škola

Na poslednjoj sednici Skupštine opštine Opovo usvojen je Pravilnik o uslovima i načinu regresiranja dela troškova prevoza studenata i učenika srednjih škola. Kako za koji dan počinje nova školska godina evo prilike za sve roditelje da se upoznaju sa uslovima i načinima kako da iskoriste pravo da školske i studentske markice kupuju po nižim cenama.

Pravo na regresiranje dela troškova prevoza studenata i učenika srednjih škola ostvaruju studenti i učenici srednjih škola sa prebivališta na teritoriji Opštine Opovo, a na osnovu zahteva koji podnose Opštinskoj upravi opštine Opovo.

Pravo na regresiranje dela troškova prevoza studenata i učenika srednjih škola u iznosu od 20% od cene mesečne pretplatne karte, ostvaruju studenti i učenici, koji putuju na relacijama: 1. Opovo – Beograd, Sakule – Beograd, Baranda – Beograd i Sefkerin – Beograd; 2. Opovo – Pančevo, Sefkerin – Pančevo.

Pravo na regresiranje dela troškova prevoza učenika srednjih škola u iznosu od 50% od cene mesečne pretplatne karte, ostvaruju učenici, koji putuju na relacijama: Opovo – Kovačica, Sefkerin – Kovačica, Baranda – Kovačica i Sakule – Kovačica.

Pravo na regresiranje dela troškova prevoza učenika srednjih škola u iznosu od 75% od cene mesečne pretplatne karte, ostvaruju učenici, koji putuju na relacijama: Opovo – Sakule i Opovo – Baranda.

Ugovor o regresiranju dela troškova prevoza studenata i učenika srednjih škola u iznosima koji su definisani, zaključuje predsednik opštine sa javnim prevoznikom koji saobraća na određenoj relaciji, odnosno nakon izbora prevoznika za određenu relaciju u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

Pravo na regresiranje dela troškova prevoza studenata i učenika srednjih škola utvrđuje se prilikom upisa na fakultet, odnosno srednju školu, za svaku školsku godinu.

Uz zahtev za ostvarivanje prava prilaže se sledeća dokumentacija: 1. Kopija povlastice za studente i učenike srednjih škola koji putuju sa prevoznicima; 2. Potvrda fakulteta ili srednje škole o upisu u novu školsku godinu; 3. Potvrda o prebivalištu ili kopija lične karte.

Zahtev za ostvarivanje prava na regresiranje troškova prevoza studenata i učenika srednjih škola podnosi se Opštinskoj upravi, Odeljenju za društvene delatnosti, javnu upravu i opšte poslove.

Related posts

U Pančevu 70 obolelih, 759 Južnobanaćana u izolaciji

Nikoleta Dragaš

Promene na čelu Svetouspenskog hrama

Mica Milakov

Servisne informacije za 3. januar 2020. godine

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija