27. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vršac

Održana komemorativna sednica povodom smrti Tihomira Bate Kneževića

Povodom smrti javnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vršcu, Tihomira Bate Kneževića, Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu održalo je komemorativnu sednicu.

Minutom ćutanja, od Tihomira Bate Kneževića, oprostili su se porodica, rodbina, prijatelji i kolege.

Takođe, u holu Kongesne dvorane, brojni prijatelji, kolege i sugrađani upisivali su se u Knjigu žalosti.

Prigodne govore, u kojima su evoluirali sećanja, održali su: u ime Osnovnog javnog tužilaštva Vršac, zamenica javnog tužioca Zorica Grujin, u ime Osnovnog suda u Vršcu, predsednik Goran Grujin, u ime Carinarnice Vršac, u ime advokata, advokat Drgagomir Todorović, i u ime porodice porodice Iskra Vuksanović.

Tihomir Bata Knežević je rođen 11. aprila 1961. godine u Krajišniku, Opština Sečanj.

Osnovnu i srednju školu, u kojima je bio nosilac Vukove diplome, je završio u Vršcu, a Pravni fakultet u Beogradu 1985. godine. Od završetka fakulteta pa do položenog pravosudnog ispita je bio advokatski pripravnik.

Za zamenika javnog tužioca u Opštinskom javnom tužilaštvu u Vršcu izabran je 1. Januara 1988. godine, a za javnog tužioca tužilaštva 24.oktobra 1995.godine.

Na lični zahtev 2000. godine mu prestaje funkcija u javnom tužilaštvu. Radio je kao direktor pravne službe u DDOR Novi Sad, upravnik carinarnice u Vršcu i advokat. Dana 1. januara 2016. godine se vraća u javno tužilaštvo, na funkciju javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vršcu.

Posvećen i odan javnotužilačkoj organizaciji, pokazao je veliki entuzijazam i privrženost u radu Udruženja javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Republike Srbije, čiji je bio član. Iako nije bio na rukovodećim funkcijama u Udruženju, bio je izuzetno aktivan u svim aktivnostima Udruženja.

Tihomir Bata Knežević, iznenada je preminuo 23. avgusta 2018. godine.

Related posts

Vakum slim i oklagije odlični za uklanjanje celulita

Bojana Kecic

Prva rata za porez na imovinu za 2019. godinu

Zorana Stekovic

Sedam decenija MKD-a „Petefi Šandor“

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija