27. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vršac

Festival „Zlatna jesen“ okupio brojne učesnike i goste

Festival „Zlatna gudurička jesen“ i ove godine okupila je brojne učesnike iz domena folklorne i muzičke umetnosti, etno-turizma, kulinarstva, domaće radinosti i vinarstva po čemu je Gudurica i najpoznatija.

Festival „Zlatna jesen“ u Gudurici svečano je u petak otvorio predsednik Skupštine grada Vršca Nenad Baroš, istakavši tom prilikom važnost Festivala, koji godinama unazad neguje tradiciju i poštuje multikulturalnost.

I ovo godine Udruženje „Feliks Mileker“ iz Vršca, dalo je svoj doprinos manifestaciji, izložbom pod nazivom „Gudurica kroz vekove“.

Reč je o izložbi fotografija, razglednica i artefakata koji dočaravaju bogatu istoriju ovog kraja. Izložbu koja je posetiocima predstavljena u muzeju Roberta Hamerštila, obišli su predstavnici lokalne sampuprave.

Udruženje „Feliks Mileker“ ovu izložbu je realizovao u saradnji sa sa Gradskim Muzejom Vršac i Mesnom zajednicom Gudurica.

Osim izložbe „Gudurica kroz vekove“, tokom festivalskih dana, posetioci su imali imali priliku da obiđu i Etno ulicu u centru Gudurice, ali i da se upoznaju sa tradicionalnim i kulturnim vrednostima ovog mesta, kao što su kulinarski specijaliteti, stari zanati, suveniri i ostale rukotvorine.

Takođe brojni vinski podrumi otvorili su svoja vrata za degustaciju najkvalitetnijih guduričkih vina.

Festival je organizovao KUD „Vinogradar“ iz Gudurice u saradnji sa Gradom i Turističkom organizacijom Vršac.

Related posts

Izviđači uz pesmu i igru poslali razglednice iz Bele Crkve

Nikoleta Dragaš

Pokrajinski sekretar za sport Vladimir Batez u Omoljici : Meštani ove mesne zajednice dobijaju multifunkcionalnu halu

Jasmina Petkovic

Gradsko veće : Pred članovima izveštaji o radu ustanova

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija