2. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vršac

Akcija „Tamo i nazad“ po Vršačkom bregu – ove godine 1. septembra

Planinarsko skijaški klub „Železničar Vršac“ u subotu 1. septembra, organizuje tradicionalno „najzahtevniju“ akciju po Vršačkom bregu „Tamo i nazad“.

Akcija „Tamo i nazad“ do sada je obuhvatala odlazak do Vrsišora (463 metara nadmorske visine) preko Guduričkog vrha (641 metar nadmorske visine) i povratak istim putem nazad (50 kilometara), što podrazumeva celodnevno druženje u prirodi.

Međutim ovogodišnja akcija, kako je rečeno u PSK „Železničar“ portalu eVršac, imaće smanjenu kilometražu, ali povećan uspon koji treba savladati.

– Ove godine smanjena je kilometraža, ali povećan uspon koji treba savladati, tako da se i dalje preporučuje samo onima koji su u dobroj fizičkoj kondiciji. Staza će biti dugačka 33km. i obuhvataće uspone na sve „značajnije“ vrhove Vršačkih planina-Kulu, Tursku glavu, Đakov vrh, Lisičiju glavu, Gudurički vrh i Vršišor.

Polazak je u 8 časova od glavnog ulaza u Gradski park.

Povratak autobusom iz sela Markovac i dolazak u Vršac oko 17:45 (autobus iz Markovca kreće u 17:15 i cena karte je 210 dinara).

– Svako je dobrodošao i učestvuje na sopstvenu odgovornost. Sa sobom je potrebno poneti hranu i vodu za ceo dan. Cilj ove akcije je druženje na jednom ozbiljnom planinarskom treningu.

Dodatne i informacije i prijave moguće su putem telefona, na broj telefona: 0631865452 ( Vodič: Živanović Darko)

Related posts

„Lepota različitosti“ festival koji spaja ljude i prepliće tradiciju

Nikola Toadjer

PU Pančevo: Uhapšeni zbog razbojništva

Zorana Stekovic

Borba protiv virusa i na graničnom prelazu Vatin

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija