30. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovačica

Izložba trojice slikara u organizaciji Doma kulture Mita Živkov Lala

U svečanoj sali mesne zajednice u Crepaji otvorena je 22.avgusta izložba trojice slikara Ivana Karafilovskog, Branislava Simića i Nenada Stojkova. U organizaciji Doma kulture Mita Živkov Lala, koji će ove godine i otvoriti i zatvoriti veliku manifestaciju Velikogospojinskih dana, izložbu su imali prilike da vide svi kulturni poslenici i ljubitelji umetnosti.

Prisutnima su se obarili Nikola Kosovac, direktor Doma kulture, Nevena Gligorijević, PR opštine Kovačica i Dragana Kuprešanin, dr likovne umetnosti.

Nikola Kosovac, direktor, izrazio je zadovoljstvo što je dom kulture imao tu čast da otvori proslavu seoske slave, ali i istakao da se ove godine puno pažnje posvetilo celokupnom programu.

Među ljubiteljima umetnosti koji su posetili izložbu, našli su se i kolege slikari koji nisu štedeli reči hvale kada su u pitanju radovi zlatne trojke.

O umetnosti i umetnicima govorila je Dragana Kuprešanin i istakla da su pred publikom radovi koji se svojom tematikom oslanjaju na banatsku, kovačičku naivu, radovi hiperrealizma, magičnog realizma, ali i oni koji odišu metafizičkom notom na vrlo svojstven način.

Za atmosferu pobrinuo se i Dušan Gluvakov Duša koji je svirao na gitari.

Pored kulturnih i sportskih dešavanja, svi meštani Crepaje mogu da prisustvuju i gastronomskim manifestacijama. Predstave, turniri u rukometu i košarci, bacanje trojki u humanitarne svrhe, moto skup, turniri u šahu, pikadu samo su neke od aktivnosti predviđene za predstojeći vikend.

Related posts

Najveći praznik za Lečane

Nikoleta Dragaš

Belocrkvanske mažoretkinje donele medalje sa Evropskog prvenstva

Nikoleta Dragaš

Havarija na vodovodnoj mreži

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija