23. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovin

Zemlja Gruva 25. avgusta u Kovinu

Savet za mlade SO Kovin u saradnji sa Centrom za kulturu, a pod pokroviteljstvom opštine Kovin, organizuje 25.avgusta drugi po redu ,,Border“. Ovom manifestacijom organizatori obeležavaju Svetski dan mladih nastupima bendova Bitipatibi, Zemlja gruva i ,,domaći“ Zuckerpuppen. Glavni program počinje u 21h na lokaciji Stari grad u Kovinu, dok je prateći program planiran od 18h, a ulaz je i ove godine slobodan.

Ovaj muzički događaj ponovo će biti održan pod otvorenim večernjim nebom u ambijentu značajne istorijske lokacije tvrđave Stari Grad – nekadašnje granice Austougarskog carstva i Srbije. Budući da je ideja ovog događaja važnost istorijskog nasleđa kod mladih, kroz njihovu geolokaciju, ove godine se obeležava i „Tri stotine godine Banatske vojne granice i Požarevačkog mira“ – kada će ovaj važan istorijski trenutak biti obeležen i kroz niz aktivnosti u drugom delu godine (izložbe, predavanja…).

U centralnom delu ovogodišnjeg glavnog programa BORDER-a je Zemlja gruva, osmočlani beogradski pop bend, prepoznatljiv po specifičnom zvuku i imidžu, po jakoj duvačkoj sekciji i tri vokalna solista različitog izraza: Zoe Kida, Konstrakta i MC Milovan. Muzički žanr je fuzija pravaca, od soula do regge zvuka, u autentičnom muzičkom konceptu. Nastupali su na skoro svim relevantnim festivalima u regionu, i kao predgrupa velikih svetskih zvezda poput Amy Winehouse, Cee Lo Green, Nouvelle Vague… Iza sebe Zemlja gruva ima dva albuma „WTF is Gruvlend!“ i „Šta stvarno želiš!“, kao i projekat „Dino u Zemlji gruva“, koji je zamišljen kao omaž velikom autoru sa ovih prostora. Ove godine Zemlja gruva obeležava 10 godina od svog prvog pojavljivanja na muzičkoj sceni.

Na sceni BORDER-a stiže sastav Bitipatibi sa neopsihodeličnim zvukom i intimnim, emotivnim tekstovima koji opisuju atmosferu na sebi svojstven, gotovo mesečarski način. Popularni su širom regiona, a njihov drugi album „Lešnici Divlji 2“ našao se na listama najboljih izdanja.

Poslednji sastav glavnog programa koji će nam se predstaviti na ovogodišnjem BORDER-u je domaći Zuckerpuppen – rock trio iz Kovina čiji eklektični zvuk čini bend jedinstvenim. Sastav benda čine Stoja na bubnjevima, Cvika – bas gitara i Vulić – gitara/vokal. Repertoar benda čine iskljucivo autorske numere, čiji je žanr teže definisati. Pesme čine, kako akustične numere tako i brže pesme ukorenjene u punk i hard rock zvuku, ponekad menjajući stil i u toku samih pesama. Iako je sastav novooformljen, članovi benda neguju već dugogodišnju saradnju.

Related posts

PREDSEDNIK VUČIĆ U OPOVU : INVESTITOR ZA OPOVO! ZAVRŠAVAMO PUT DO DEBELJAČE I RADIMO AUTOPUT BG-ZR. POLITIKA VEŠALA NIKAD NEĆE POBEDITI

Mica Milakov

Radovi na tamiškom mostu

Mica Milakov

Pančevačkim vrtićima uručeno 200 zaštitnih vizira

Nikola Miloševski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija