26. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

„Leto u parku“ – zabava za sve generacije i proteklog vikenda u Gradskom parku

Program manifestacije „Leto u parku“ iz večeri u veči okuplja veliki broj mališana i turista koji uživaju u zabavno-muzičkim sadržajima.

Nastup mađioničara Volarea bio je pravo oduševljenje za sve prisutne. Mađioničarska predstava ni jedno dete nije ostavila ravnodušnim. Deca su bila naprosto očarana i maksimalno angažovana asistiranjem u mađioničarskim trikovima kao što su stvaranje belih golubova i mnogi drugi.

U subotu, parkom su odjekivali zvuci razboja. Udruženje tkalja iz Novog Sada organizovalo je kreativnu radionicu i izložbu radova pod nazivom „Čuvari tradicije – stari zanati“. Danas je veština ručnog tkanja gotovo zaboravljena. Retki su oni koji znaju da tkaju, a današnje generacije ne znaju čak ni da je razboj ime te čudne drvene naprave za tkanje, pa je ova radionica bila pravi način da se upoznaju sa ovom veštinom.

U nedelju, 19. avgusta, u Gradskom parku u Beloj Crkvi, u okviru manifestacije „Leto u parku“, salsa škola „Baila Conmigo Bela Crkva – Vršac“, organizovala je u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Bela Crkva plesno veče.

Belocrkvani su imali prilke da uživaju u razdraganoj igri plesača iz Bele Crkve, Vršca, Požarevca, Beograda, Ćuprije, Pančeva, Smedereva i Jagodine. Plesači su demonstrirali figure i korake iz salse, baćate i kizombe. Poneseni atmosferom i vatrenim karipskim ritmovima, plesačima su se pridružili i okolni posmatrači, tako da su jednom trenutku zaplesali, pored plesača i omladine, i deca, mame i tate, bake i deke.

Ovim se nastavlja saradnja između plesne škole „Baila Conmigo“ i Turističke organizacije Bela Crkva koja se već godinama manifestuje tradicionalnim Karnavalskim salsa plesnim žurkama i javnim plesnim časovima i plesnim večerima u Gradskom parku.

Related posts

Čestitka predsednika opštine Kovačica Milana Garaševića

Nikola Miloševski

Saniran manji požar na staroj deponiji. Situacija je bezbedna i građani mogu da budu mirni

Nikola Miloševski

Servisne informacije za petak 13. decembar

Luka Tešanović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija