28. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovačica

Šahovski turnir ŠCP ugostio šahiste i iz inostranstva

Šahovski turnir organizovan je u okviru obeležavanja Dana Padine u nedelju 12. avgusta, a za organizaciju bio je zadužen Šahovski centar Padina. Centar ove zime obeležava svoju drugu godinu postojanja, a ovakav šahovski turnir kakav je priređen ove godine, nisu organizovali ranije.

Pavel Cicka ispred Centra svedoči nam da su u prethodnom periodu organizovali šahovske okršaje, ali da je ovonedeljni turnir bio veliki izazov. Naime, 13 ekipa je bilo prijavljeno na turniru, igralo se po sistemu timova, a partija je trajala 15 minuta.

Timovi su u Padinu pristgli iz Kovačice, Starčeva, Ritiševa, Pančeva, Debeljače, Jabuke, Ilandže, ali i iz Alba Julije u Rumuniji. Pristigli gosti iz Rumunije nisu krili svoje zadovoljstvo prisustvom, pa su pripremili i prigodne poklone i pozdravili sve takmičare.

Iako su napomenuli da nema favorita, izdvojili su se najbolji. Prvo je bilo Starčevo, druga Kovačica, a treće Ritiševo.

Nagrade su obezbeđene u vidu pehara i medalja, a o samoj organizaciji Pavel Cicka kaže da je trebalo obezbediti dosta toga, ali da je volja najbitnija dok se iskustvo stiče tradicijom.

Šahovski centar Padina bio je na visini zadatka, za organizaciju turnira od Opštine Kovačica dobiće i podršku, kao i za dalji rad u ovoj oblasti. Ove godine velika pomoć pristigla je i od sponzora.

Related posts

Servisne informacije za 22. oktobar

Zorana Stekovic

Prskanje zakazano za 13. jul

Nikoleta Dragaš

Svečanom akademijom nastavljena proslava Dana Padine

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija