20. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Opovo

Makedonski olimpijac pojačao opovački klub

Sasvim je izvesno da će za Opovo u drugoj ligi Srbije nastupi mladi makedonski devetnaestogorišnji olimpijski reprezentativac, internacionalni majstor, Nikola Nikolovski. Prema tvrdnji iz opovačkog šahovskog kluba Nikolovski će biti veliko pojačanje.

– Ovo je veliko pojačanje za našu ekipu i ako se sve bude odvijalo po planu, ako se fomra poklopi sa željama, u drugoj ligi Srbije možemo očekivati izuzetno visok plasman – izjavio je predsednik kluba Goran Vlajković.

Prethodnog vikenda šahisti su u Ritiševu odigrli turnir u ubrzanom šahu (7 kola – patrtije na 15 minuta po igraču) gde su opovački šahovski klub predstavljali fide-majstor Dragoljum Joksimović, fide-majstor Dragan Kosanović i Goran Vlajković.

– U konkurenciji više od 50 šahista naši igrači su pokazali zadovoljavajuću formu i stabilnost u igri. Vlajković i Kosanović odigrali su turnir bez poraza dok sam ja pretrpeo jedan poraz, pa smo zauzeli pozicije od druge do četvrte – izjavio je kapiten Opovčana Dragoljub Joksimović.

Pobednik turnira je Leskovčanin Srđan Dimitrijević a potom slede naši šahisti, Kosanović, Vlaković i Joksimović svi sa istim brojem poena, pa je deoba mesta utvrđena dodatnim kreterijumima.

Related posts

PU Pančevo : Uhapšen muškarac koji je pucao u sigurnosne kamere na pumpi u BNS

Mica Milakov

Istinom protiv mržnje SzS prema Srbima

Mica Milakov

Prijem vukovaca u Opovu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija