29. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Opovo

Koncert i izložba za doček Mandaline

U okviru prvog dana proslave i dočeka seoske zavetine Marije Magdalene – Mandaline, u dvorištu sefkerinske škole „Sveti Sava“, u organizaciji Mesne zajednice Sefkerin održan je folklorni koncert.

Pored koncerta posetioci su mogli da uživaju i u izložbi suvenira, hrane i domaće radinosti, za koju su bile zadužene žene iz dva udruženja – Kretaiva iz Sefkerina i Aktiv žena iz Opova.

Predsednica Saveta mesne zajednice Sefkerin Kristina Krunić najavila je program ovogodišnje Mandaline i pozvala sve zainteresovane da posete Sefkerin naglasivši da su Sefkerinci dobri domaćini i rado primaju goste.

Koncert je otvorila Sandra Angeloj, kreator programa, koja se u uvodnoj reči zahvalila lokalnoj samoupravi i predsedniku opštine dr Zoranu Tasiću, Mesnoj zajednici Sefkerin, Osnovnoj školi „Dositej Obradović, učesnicima koncerta i izložbe, kao i sponzoru pekari „M&N.

Na koncertu su nasupila deca iz dva kulturno umetnička društva – SM „Čigra“ iz Opova i „Mladost“ iz Glogonja. Imali smo prilike da vidimo igre iz Banata, centralne Srbije, Crne Trave, Pčinje i Leskovca, a na kraju koncerta u veliko kolo su ušli i učesnici i gledaoci, kojih ih je bilo u značajnom broju. Pomenimo da su koreografije radili Jelena Krstevski za Mladost i Snežana Marjanov i Lazar Stojnov za Čigru.

Related posts

Nagrađeni najbolji učenici

Jelena Obradović

Kadetski prvak Srbije u plivanju, proplivao je u Beloj Crkvi

Nikola Toadjer

Servisne informacije 29. januar

Luka Tešanović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija