17. oktobra 2019.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Opovo

Koncert i izložba za doček Mandaline

U okviru prvog dana proslave i dočeka seoske zavetine Marije Magdalene – Mandaline, u dvorištu sefkerinske škole „Sveti Sava“, u organizaciji Mesne zajednice Sefkerin održan je folklorni koncert.

Pored koncerta posetioci su mogli da uživaju i u izložbi suvenira, hrane i domaće radinosti, za koju su bile zadužene žene iz dva udruženja – Kretaiva iz Sefkerina i Aktiv žena iz Opova.

Predsednica Saveta mesne zajednice Sefkerin Kristina Krunić najavila je program ovogodišnje Mandaline i pozvala sve zainteresovane da posete Sefkerin naglasivši da su Sefkerinci dobri domaćini i rado primaju goste.

Koncert je otvorila Sandra Angeloj, kreator programa, koja se u uvodnoj reči zahvalila lokalnoj samoupravi i predsedniku opštine dr Zoranu Tasiću, Mesnoj zajednici Sefkerin, Osnovnoj školi „Dositej Obradović, učesnicima koncerta i izložbe, kao i sponzoru pekari „M&N.

Na koncertu su nasupila deca iz dva kulturno umetnička društva – SM „Čigra“ iz Opova i „Mladost“ iz Glogonja. Imali smo prilike da vidimo igre iz Banata, centralne Srbije, Crne Trave, Pčinje i Leskovca, a na kraju koncerta u veliko kolo su ušli i učesnici i gledaoci, kojih ih je bilo u značajnom broju. Pomenimo da su koreografije radili Jelena Krstevski za Mladost i Snežana Marjanov i Lazar Stojnov za Čigru.

Related posts

Kampanja MUP „Matura 2019“

Mica Milakov

Humanitarni koncert 18. avgusta u Vršcu

Nikoleta Dragaš

Počelo asfaltiranje u Barandi, Sefkerinu i Sakulama

Luka Tešanović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija