20. februara 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Opovo

Aktiv žena iz Opova na Danu rumunske kulture

U subotu 28. jula, u lepoj prirodi i okolini SRC “Jezero” u Kačarevu održan je “Dan rumunske culture” gde su predstavljeni rumunski običaji, odeća, muzika, hrana i piće. Na poziv domaćica “Etno kutak Kacarevo”, Aktiv žena opštine Opovo je gostovao na manifestaciji, gde su predstavile neke od svojih radova.

Osim Aktiva žena Opova tu su bile žene iz Udruženje žena „Vidovdan“, Udruženje žena „Crepajke“, Udruženje „Vardar“ (Kačarevo), Udruženje žena „Etno kutak Kačarevo“, i naravno četiri udruženja koja neguju rumunsku kulturu i tradiciju: „Etno art“ (Ovča), „Etno art Brakos“ (Alibunar), „Novoseljanke/Boboacele“ (Banatsko Novo Selo) i „Vredne ruke Banata“ (Vladimirovac). Na samoj manifestaciji je bila i radionica rumunskog veza pa ko je imao želju mogao je da se oproba u vezu. Domaćice za naredne godine najavljuju predstavljanje mađarske, romske, makedonske culture, kao i ostalih naroda koji žive u Kačarevu.

Related posts

Suzbijanje komaraca u Beloj Crkvi

Nikola Toadjer

Nova zgrada Centra za socijalni rad u Vršcu

Zorana Stekovic

Opštinski štab za vanredne situacije: USVOJENA ODLUKA O PROGLAŠAVANJU VANREDNE SITUACIJE

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija