26. avgusta 2019.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Leto je stiglo

Odavno su u Beloj Crkvi svi koji se bave poslovima vezanim za turizam bili spremni za prihvat turista, ali vremenske prilike nisu dozvoljavale da se obale i smeštajni kapaciteti napune. Proteklog vikenda slika je bila sasvim drugačija, plaže su bile pune, spasioci na svojim mestima, ugostitelji su konačno mogli da rade, a zaposleni u JP „Belocrkvanska jezera“ na radnim mestima kao i uvek.

Uzorci vode sa Glavnog i Vračevgajskog jezera pokazali su da je voda druge i treće kategorije i da je mikrobilološki i hemijski ispravna za kupanje i rekreaciju. Novo uzorkovanje Zavod za javno zdravlje iz Pančeva izvršio je pre sedam dana, rezultati će biti poznati do kraja nedelje.

Smeštajni kapaciteti se pune kao i kampovi. U kampu na Glavnom jezeru od ukupno 80 jedinica još 20 je slobodno, toliko praznih kamp kućica ima i u kampu na obali Vračevgajskog jezera.

Podvodne trave se preventivno šišaju amfibijom na pojedinim mestima na kojima trava brže raste, radnici JP „Belocrkvanska jezera rade i vikendom, sakupljaju alge, šišaju travu na obalama i u pripravnosti su da intervenišu amfibijom gde god podvodna vegetacija počne da buja usled visokih temperatura koje se najavljuju.

Poseta je u odnosu na prošlu godinu prepolovljena zbog vremenskih uslova, ali meteorolozi najavljuju od 5. avgusta topao talas, pa se očekuje i više turista.

Do tada bi bilo dobro da se oni koji koriste delove obala koji nisu u nadležnosti JP „Belocrkvanska jezera“ potrude da na njihovom posedu turisti vide uređen travnjak umesto visoke trave.

Related posts

„Snežni klinci“ odbranili prošlogodišnju titulu

Nikoleta Dragaš

Žitije Svete Anastasije majke Svetog Save u Vršcu

Nikoleta Dragaš

Ekipa Tamiška bb najbolja na takmičenju u kuvanju riblje čorbe Zlatni kotlić

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija