25. maja 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Plandište

Nerazvijena opština Plandište izdvaja milione za obrazovanje

Siromašna opština Plandište godišnje iz budžeta izdvoji po nekoliko miliona dinara za pomoć osnovcima i srednjoškolcima, kao i za stimulaciju studenata, kako bi zadržali mlade u toj nerazvijenoj sredini.

Đacima osnovnih škola iz okolnih sela plaćaju se troškovi prevoza, dok karte za srednjoškolce, koji putuju u Vršac ili Zrenjanin, subvencionišu 30 odsto, tj. daju im po 5.000 dinara. Pomažu i svim brucošima.

– Za studente prvih godina izdvajamo po 50.000 dinara, koje im dajemo u 10 mesečnih rata, a, ako se pokažu uspešnim, dobijaju i novčanu nagradu za dalju motivaciju – ističe predsednik opštine Jovan Repac.

Drugu godinu zaredom, sa po 50.000 dinara nagrađuju studente sa prosekom iznad 8,5. Ovog jula je tu jednokratnu novčanu pomoć dobio 21 student, troje više nego lane. Uz to, 12 malih maturanata sa Vukovom diplomom nagrađeno je za uspeh sa po 8.000 dinara.

Related posts

ORK „Crepaja“ u Drugoj ligi Sever

Nikoleta Dragaš

PREDSEDNIK VUČIĆ U OPOVU : INVESTITOR ZA OPOVO! ZAVRŠAVAMO PUT DO DEBELJAČE I RADIMO AUTOPUT BG-ZR. POLITIKA VEŠALA NIKAD NEĆE POBEDITI

Mica Milakov

Gradonačelnik Saša Pavlov na Skupštini Naleda u Beogradu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija