25. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Opovo

Poseta Sportiku u Osečini

Negde na 150 kilometara od Opova, na pola puta između Loznice i Valjeva nalazi se opština i varošica Osečina, ako tako možemo da kažemo za ovo mesto sa 3.000 stanovnika.

Baš tamo su se na pripreme uputili dečaci iz našeg Sportika. Drugu godinu zaredom u društvu vršnjaka iz bratske škole fudbala Fitnes iz Kragujevca, „Sportikanci“ posećuju ovo mesto.

Kažu da su uslovi fantastični. Imaju sve što ima treba – sportsku dvoranu, otvorene „mini pič“ terene, bazene, dobar smeštaj i odličnu hranu. U razgovoru sa trenerom Sportika Sašom Komarovim saznali smo ove podatke, a onda je usledio dogovor.

Na predlog predsednika Sportskog saveza opštine Opovo Igora Vujića i pomoćnika predsednika opštine Opovo Gorana Fogla dogovorena je poseta deci u Osečini.

Sportiko je ugostio Fogla i Vujića u Osečini, a poseta je imala višestruki značaj.

– Želeli smo da obiđemo decu i klub iz naše opštine, da pogledamo u kakvim uslovima treniraju i da li im je nešto još potrebno. Opština Opovo na čelu sa predsednikom dr Zoranom Tasićem trudiće se da stvori što bolje uslove deci i da mogu što manje da borave na ulicama, a što više na sportskim borilištima – izjavio je Fogl.

U Osečini se nalazi Sportski centar kakav bi poželele i mnogo veće i bogatije opštine.

– Prihvatili smo poziv Sportika i posle svega viđenog utisak je da je Sportiko našao dobru bazu. Ovakve posete bi mogle da postanu praksa. Sportski savez će od septembra obilaziti i klubove, a konačni izveštaj će dati jasniju sliku u kakvoj su situaciji sportske organizacije iz naše opštine. Osim toga, obilazak drugih sportskih centara daće nam bolju perspektivu za naredne projekte za sportske objekte u našoj opštini – izjavio je Vujić.

Related posts

Pijačni barometar za subotu 11. januar

Zorana Stekovic

Crkva u Uzdinu – spomenik kulture od izuzetnog značaja

Nikoleta Dragaš

Položeni venci na spomenik Olgi Petrov

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija