20. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Opovo

Četiri solarna stajališta u Opovu

Predsedsednik opštine Opovo dr Zoran Tasić, u prisustvu šefa Odseka za javne nabavke Marine Todorović i opštinskog većnika Nenada Josića, potpisao je ugovor sa izabranim izvođačem radova firmom Aya Bit Solutions doo iz Subotice, koju je predstavljao Lajoš Sekereš.

Ugovor je potpisan nakon konkursa i dodele sredstava od strane Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj za sufinansiranje saobraćaja i putne infrastrukture – autobuska stajališta, kao i sprovedenog postupka javne nabavke.

Realizacija projekta, pored pripremnih radova koji obuhvataju demontažu postojećih stajališta, zemljanih i betonsko-armiračkih radova, sastoji se od isporuke, montaže i puštanja u rad tipskih solarnih autobuskih stajališta koja se satoje od noseće konstrukcije izrađene od pocinkovanog čelika i nadstrešnice.

Konstrukcija ima predviđene nosače za LED rasvetu, oznaku stajališta i vitrine za prikaz informacija. Konstrukcija je dimenzija 4500x2920x1800mm, imaće klupe sa naslonom, kante za smeće, sistem fotonaponskih panela električne snage 1080W, regulator punjenja, invertor, akumulatorske baterije, SMART BOX – centralna upravljačka jedinica za kontrolu i upravljanje komponentama sistema, sistem video nadzora, upravljački sistem autobuskog stajališta sa GSM komunikacijom, LED svetiljke sa senzorom pokreta, priključnica za punjače mobilnih telefona, WI-FI sistem, sistem za automatski poziv pri vandalskom ponašanju i sistem za poziv u pomoć (taster).

Prema projektu solarna autobuska stajališta biće postavljena u Opovu (Borisa Kidriča), Sefkerinu (Žarka Zrenjanina), Barandi (Žarka Zrenjanina) i Sakulama (Borisa Kidriča).

– Realizacijom ovog projekta i postavljanjem četiri moderna, solarna autobuska stajališta nastavljamo sa unapređivanjem saobraćajno – putničke infrastrukture. Vodili smo računa da svako opštinsko mesto dobije po jedno solarno stajalište, nastavićemo sa novim projektima u ovom smeru, a građane molim da ova stajališta čuvamo jer je javna imovina zajednička imovina i svima od koristi, poručio je predsednik opštine dr Zoran Tasić nakon potpisivanja ugovora sa izabranim izvođačem radova.

Ukupna vrednost projekta sa pdv-om iznosi 4.954.560 dinara, od čega lokalna samouprava učestvuje sa 20% od ukupne vrednosti projekta.

Related posts

Vršački mališani dobili još jedno dečje igralište

Nikoleta Dragaš

BIĆEMO ZAVEJANI, SVE ĆE DA ZALEDI! Za Božić nas čeka mraz, kreće smrzavanje, ali tu nije kraj muka!

Mica Milakov

Patronažne službe naseljenih mesta dobijaju tri nova vozila

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija