6. jula 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovačica

Kamp u Slovačkoj prilika za decu iz materijalno ugroženih porodica da putuju i steknu nova znanja

Međunardoni slovačko-srpski kamp je prilika za decu iz opštine Kovačica da putuju, steknu nova znanja i da se bave kreativnim poduhvatima. Već sedmi put po redu organizuje se u okviru Centra za socijalni rad u saradnji sa Evangelističkom crkvom iz Podlužana.

Deci je obezbeđena hrana i smeštaj u planinskom hotelu Akademik u Račkoj dolini. Planirano je da deca iz socijalno ugroženih porodica i deca iz hraniteljskih porodica prisustvuju odgovarajućem sadržaju namenjenom za njihov uzrast i u okviru radionica dobiju nova znanja, da se druže, zabavljaju i steknu nova iskustva. Drugarima će se pridružiti i deca iz obe crkvene zajednica iz Kovačice. Kamp je tradicionalno planiran da traje nedelju dana, a deca kreću na putovanje u nedelju 15.jula.

Pored organizovanja kampa, Evangelistička crkva svake godine deci obezbeđuje novogodišnje paketiće. Uvek u istom maniru: svaki poklon bira se prema detetu koji ga dobija. U obzir se uzima pol, uzrast i interesovanja.

Related posts

Njegoševa ulica dobija nov izgled

Mica Milakov

Radovi na vodovodnoj mreži za 2. decembar

Luka Tešanović

Konkurs za radnike MUP, 21 mesto u PU Pančevo

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija