30. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Nekategorizovano

Stimulativne mere Pančeva u cilju smanjenja nezaposlenosti

PANČEVO, 12. jun 2018. (TV Pančevo) – Javni pozivi i konkursi u okviru mera koje Pančevo preduzima sa ciljem smanjenja nezaposlenosti, raspisani su 25. maja i objavljeni na web sajtu Grada. O akteulnim konkursima RTV Pančevo razgovarala je sa Milenkom Čučkovićem, gradskim većnikom za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike. ShareThis

Sa ciljem smanjenja nezaposlenosti, javni pozivi i konkursi Grada Pančeva za podsticajne mere i sufinansiranje projekata socijalne politike u tekućoj godini, raspisani su 25. maja.

U saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, Grad je uputio poziv za realizaciju javnih radova na kojima će biti angažovana teže zapošljiva lica, odnosno nezaposleni koji su dugo na evidenciji NSZ.

U okviru podsticajnih mera raspisan je i konkurs za samozapošljavanje kojim je predviđeno da Grad, nezaposlenim licima sa poslovnim idejama koje ispunjavaju uslove, pomogne pokretanje sopstvenog biznisa iznosom do 500.000 dinara.

Grad je raspisao i konkurs za podsticaj ženskom preduzetništvu, jednoj od mera Vlade Srbije u borbi protiv porodičnog nasilja a kroz ekonomsko i društveno osnaživanje žena.

Related posts

HIP-Petrohemija: Planirani zastoj u proizvodnji

Nikola Miloševski

Dragana Kuprešanin novi direktor Doma za lica sa oštećenim vidom

Mica Milakov

Uređeno izletište Skela

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija