6. aprila 2020.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Lepota prirode opštine Bela Crkva

U program Belocrkvanskog karnevala uvrštena je i izložba “Lepota prirode opštine Bela Crkva” i promocija fotomonografije “Predeo izuzetnih odlika Karaš-Nera” koju je izdao Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine. Izložba je otvorena u Beloj Galeriji.

Često ne znamo kakve sve lepote krije kraj u kom živimo, izložbom i promocijom fotomonografije otkrivene su upravo lepote flore i faune u opštini Bela Crkva.

Ispred JKP „Belocrkvanski Komunalac“, upravljača ovim zaštićenim područjem, prisutne je pozdravila vd direktora Ivana Ristić Hubert, koja se zahvalila sekretaru Vladimiru Galiću, zaposlenima u sektoru zaštita životne sredine u sekretarijatu i ekipi Zavoda za zaštitu prirode koja je sa fotografom radila na izradi monografije.

– Publikacija koja obuhvata 140 fotografija, ima za cilj da ukaže na višestruki značaj zaštićenih područja u Vojvodini kao značajan potencijal za njihov održivi razvoj. Predeo izuzetnih odlika “Karaš – Nera” proglašen je odlukom Skupštine AP Vojvodine 2015. godine. Sa ovakvim publikacijama pokazujemo svetu koliko toga imamo i šta sve treba da se zaštiti, rekla je Ivana Ristić Hubert.

O nastanku izložbe, saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom i značaju zaštite životne sredine govorila je i Smiljana Jovanović dipl. inž. šumarstva koja je u JKP “Belocrkvanski komunalac” zadužena za zaštićeno područje PIO Karaš – Nera.

Izložba će biti otvorena zaključno sa 24. junom u vremenu od 18-22 sata.

Related posts

OKONČANA POTRAGA U JEZERU: Pronađeno telo muškarca iz Smedereva

Nikoleta Dragaš

BASARIĆ KAO KARLO PONCI ! Dobrosavljev : Oteo je zemlju mom dedi. Baka mi je izgubila moć govora, deda umro vucarajući se po pančevačkom sudu!

Mica Milakov

DR OVUKA: Svi koji osećaju simptome COVID-19 da se jave izabranom lekaru koji ih upućuje na trijažu u ambulantu u Zmaj Jovinoj ulici!

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija