21. jula 2019.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Počeo je Belocrkvanski karneval

Karneval sa najdužom tradicijom u Srbiji je počeo i sve do nedelje 24. juna u Beloj Crkvi će dani biti ispunjeni različitim kulturnim i muzičkim sadržajima. Ono što svi sa nestrpljenjem iščekuju su Dečiji karneval 22.juna i Internacionalna karnevalska povorka sa više od 1000 učesnika iz šest zemalja u subotu 23. juna.

Svečanom otvaranju karnevala prisustvovali su i gosti iz Češke Republike-učenici, profesor i direktor Internacionalne gimnazije “Taunsend “ iz Hluboke nad Vlatavom, kadeti Svjato – Aleksejevskog kadetskog korpusa Jaroslavske oblasti iz Ruske Federacije, članovi ekipe TV Ostrava iz Češke Republike koja je snimala serijal o životu čeha u Srbiji, i brojni belocrkvani.

Državnom himnom u izvođenju hora “Bella musica” i podizanjem zastava FEEC, opštine Bela Crkva i Belocrkvanskog karnevala počeo je program.

Goste je pozdravio Darko Bogosavljević predsednik opštine Bela Crkva, poželeo im lep provod i proglasio karneval otvorenim.

U program su učestvovali kadeti iz Ruske Federacije, “Belocrkvanske mažoretkinje” i plesna grupa UG “Škola plus”.

Prve večeri karnevala otvorena je izložba „Naš svet od cveća“ Slavice Stanković i Vladimira Dujmovića u Omladinskom klubu Kancelarije za mlade. Solistički koncert održao je tenor i kantor, profesor Nikola David u pratnji prof. Ljubice Grujić u sali muzeja, dok jee u Sali Češke besede igrana predstava „Kradljivci“ na češkom jeziku.

Related posts

Koncert ruske izvorne grupe „Pervezon“ 7. avgusta u Vršcu

Nikoleta Dragaš

Grad Vršac uručio ugovore za kupovinu seoskih kuća za izbegličke porodice

Nikoleta Dragaš

Agros basket otputovao na prireme

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija